Re: obědy- jaké DPH zaměstnancům ?
Anitram, jaká druhá firma. Jde o vztah - dodavatel obědů - naše společnost - naši zaměstnanci
A moc děkuji za názor.
Re: obědy- jaké DPH za dopravu obědů ?
Tak jsem volala dodavateli obědů, ať nám opraví sazbu DPH u dopravy, a on mi tvrdí, že to má správně, že nám dopravu napsali na fakturu jako samostatnou položku a tudíž je tam sazba 20%. Že to tak mají ověřené u více firem a měli na to kontrolu z FÚ.
Snažila jsem se argumentovat tím, že jsem si ale u nich neobjednala dopravu ale jídlo, tedy vše do 14%...ale marně
Tak jsem volala dodavateli obědů, ať nám opraví sazbu DPH u dopravy, a on mi tvrdí, že to má správně, že nám dopravu napsali na fakturu jako samostatnou položku a tudíž je tam sazba 20%. Že to tak mají ověřené u více firem a měli na to kontrolu z FÚ.
Snažila jsem se argumentovat tím, že jsem si ale u nich neobjednala dopravu ale jídlo, tedy vše do 14%...ale marně
I kdyby napsali dopravu na samostatný řádek, tak neni důvod k vyšší sazbě, jen k tomu nemůžu nic najít. Ono je to asi tak, jasné že se nikdo nevyjadřuje.Tady jeden starý článek
http://www.i-poradce.cz/SubPages/OtvorDokument/Clanok.aspx?idclanok=107728
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 3. 2012 11:58
Dobrý den, společnost si pro své zaměstnance nechává dovážet na pracoviště obědy. Každý oběd je jednotlivě zabalen v plastu. Takto to zaměstnanec dostane. Na vstupu 14% DPH
Bude ze 45% zaměstnancům na výstupu 14%, anebo 20% DPH ?
Dále si dovozce obědů účtuje cenu za rozvoz s 20% DPH. Předpokládám, že tuto musím také připočíst k ceně obědů a rozpočítat na jednotlivé jídlo. Zde je mi jasné na výstupu 20% DPH
Děkuji za názory