Re: zálohová fa v EUR
Záloha je určitě správně, kurz platby, žádný rozdíl.
Faktura jestli je od tuzemnského dodavatele (vyčíslujete DPH) tak by jste měla dodržet kurz přepočtu dodavatele, kvůli DPH a základně (ne ke dni, kdy jste ji obdržela jak píšete - pak by jste nenapasovala to DPH) Kurzový rozdíl by měl být z titulu jiného kurzu faktury a jiného kurzu platby (zálohy)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
13. 3. 2012 17:56
Dobrý den chtěla jsem se zeptat zda jsem zaúčtovala správně zálohovou fakturu v EURech.
Zaúčtovala jsem jí v kurzu platby (dle bankovního výpisu), tudíž mi nevznikl kurzový rozdíl. Na faktuře jsou uvedeny jak Eura tak Kč. Tzn. že až nám přijde daňový doklad ten zaúčtuji podle nich,aby mi vyšlo stejné DPH a potom celkovou fakturu zaúčtuji podle kurzu ke dni kdy jsem obdržela fakturu tudíž tam už mi kurzový rozdíl vyjde. Je to tak správně?