Tržba zaslaná na BÚ zahrnutá v POK

• (neregistrovaný)

13. 3. 2012 21:43

Dobrý den, mám problém u klientky a nevím jak z toho.. Paní má obchod s dekoracemi je plátce DPH a vede UCE. Přes rok mi dávala doklady s nákupy a zapsané tržby na prodejně a faktury přijaté i vydané, abychom správně odvedly DPH. Teď mi konečně dodala i bankovní výpisy a já se nestačila divit, jsou tam úhrady od zákaznic, které neměly hotovost a poslaly jí to do banky. Ona si tyto úhrady psala jako tržby v hotovosti z kterých jsme i odvely daň. No a já teď nevím co s tou bankou, přece bych na to měla taky vystavit doklad jako příjem a odvést.... nevím jak z toho. neměl byste někdo radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 3. 2012 22:02

Nicky (neregistrovaný)

Re: tržba zaslaná na BÚ zahrnutá v POK
      Co třeba je v pokladně odečíst, udělat na ty částky z banky měsíčně fakturu(kde v položkách budou datumy a částky dle výpisu), z té odvést DPH, a bankou tu fakturu uhradit.
      Předpokládám, že bude schopná to na těch tržbách vyznačit, co z toho je placenou bankou. A na ty pokladní doklady bych udělala poznámku, placenou bankou, ale dala bych si tu práci tam řádně vyznačit ty nehotovostní platby.
      Jinak je celkem k ničemu dostávat výpisy takto zpětně,ale to už asi víte.:o)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).