Re: Úroky u úvěru
Jednou z důležitou náležitostí k uplatnění úroků z úvěru u koupě rodinného domu je to, aby byl vlastníkem nemovitosti nebo aby ji alespoň ke konci zdaňovacího období vlastnil. Pokud jsou vlastníky oba i dlužník-spoludlužník (nesmí být ručitel-ten nemá nárok na odečet), může si uplatnit buď každý rovným dílem nebo jeden vše a doloží vám i výpis z katastru, že je vlastníkem nemovitosti (plus předloží k ověření smlouvu o úvěru) s odkazem na zákon o dani z příjmu § 38l odst. 1 písm. d. Zároveň požaduji potvrzení zaměstnavatele druhého z manželů, že on v zaměstnání neuplatnil úroky - není povinný doklad.
Re: Úroky u úvěru
Předkládala jsem na FÚ originály k ověření a zároveň jsem jim to doma ofotila, abych se s tím tam nezdržovala, neříkal, že by kopie nechtěl, na orig. jen zběžně mrknul, orig. výpisu z KU jsem si nechala, protože si udělám roční zúčtování další rok v práci, tak abych znovu nemusela pro výpis, když nedojde (snad :) k žádné změně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2012 11:30
Zaměstnanec má úvěr na koupi rodinného domu. V úvěrové smlouvě je zapsaný jako spoludlužník, manželka dlužník. Nyní donesl potvrzení o zaplacených úrocích, kde dlužník je psaná manželka a zaměstnanec je zapsaný jako účastník smlouvy. Můžu mu v daňovém přiznání tyto úroky uplatnit ? Děkuji.