Re: majetek chyba
Staré doklady snad máte. Inventury účtu, DPPO, Výkazy - tam všude se o odpisech dočtete
a víte aspoň, co je to za majetek? Je to jeden nebo více? Pokud toto víte, spočítala bych si odpisy zpětně, abych viděla, jaké zůstatky bych tam měla mít a rozdíly bych proúčtovala nedaňově. Tak, aby mi seděl rok, který zpracovávám já. No jo, ale to by jste vlastně zase musela vědět typ odepisování, tam nejsou žádné karty?
Já vím, že to co odepisuji jí je OK, tento rok mám odpisy dobře. Mán jen stavy 022 a 082 a vím zůstatkové ceny majetku k 1.1.2011, to je vše a z toho vycházím. ona tam má pani více podobných věcí. Je to 50 tisíc když to odúčtuji a firma je v zisku takže to vlastně zdaní, což je blbé, ale taky mě nic nenapadá jak to vyřešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 3. 2012 15:39
Dobrý den, prosím o radu. Převzala jsem účto s.r.o. a nesedí mi tam v počátcích stavy 022 , 082 na zůstatkovou cenu majetku. Chtěla bych to mít srovnané, tak aby to sedělo, co by jste mi poradili, jak to udělat? předem moc děkuji za rady, nikdy jsem něco podobného neřešila.