Re: 7 Exekuce ze mzdy - jaké pořadí?
Takže srážím 1/3 na exekuci první v pořadí, a až ji splatím, tak začínám splácet druhou v pořadí? A když už jednu splácím, a dojde další, která byla prvnímu plátci doručena ještě dřív, než ta právě probíhající, tak tu první stopnu (placení) a platím tu doručenou prvnímu plátci ještě dříve? Rozumíte mi?
jj, pokud vůbec existuje nějaký zápočtový list a exekuce v něm. - stalo se mi, že od nás odcházel zaměstnanec, já mu na zápočťák hezky vyplnila všech jeho 5 exekucí, on pár měsíců pracoval jinde a když se pak vrátil opět k nám, přinesl si zápočťák čistý jak lilie (externí firma se neobtěžovala vyplnit exekuce) - a pak postupujte podle zápočťáku
Nejsem si jistá jestli to zde dobře chápu, ale exekuce se nesráží jen dle data příjmu exekuce, ale hlavně předností exekuce, 1.výživné, 2. státní instituce a pak ostatní ne? Jestli tomu dobře rozumím, tak pokud by přišla exekuce na výživné jako poslední v pořadí, tak se bude srážet jako první před všemi ostatními exekucemi.
Ano, ale jenom v druhé třetině má přednost. Z první třetiny se sráží podle pořadí. Takže pokud přijde první nepřednostní a poslední výživné, tak z první třetiny se sráží dál na první nepřednostní a z druhé třetiny se sráží výživné, které v tomto okamžiku předběhlo ostatní přednostní exekuce.
Už by se konečně měl někdo zamyslet nad tím, že s tím má práci jenom mzdová účetní a exekutoři tak přenáší svoji práci za nemalé odměny na firmy, které to dělají bez nároku na odměnu a že s tím je dost práce to nemusím zkušené mzdovce psát, je to opravdu bordel na bordel!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2012 9:15
Prosím o radu. Pořadí exekuce se neřídí dnem doručení k NÁM na firmu, ale podle doručení PRVNÍMU plátci, mzdy, že? A teď: když má zaměstnanec 7 exekucí, jak je musím uspokojovat? Více naráz, poměrnou částkou, nebo prvně splatit jednu a pak další v pořadí? Vše jsou nepřednostní pohledávky. Setkala jsem se s tím poprvé, z poučení moc chytrá nejsem. Děkuji moc, Dáša