Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 3. 2012 11:16
dobrý den, pane pájo
včera jste mi psal na můj dotaz ohledně průseru našeho zákazníka, který má s potencionálníma zákazníkama domluvené týdenní výběrové řízení a ti lidé tam jsou bez DPP a prac. smluv. - psal jste viz níže
tak upozorněte toho chytráka, že nástupem do práce, i když nebyla uzavřena písemná PS, vznikl PP, zam-tel porušil svou povinnost ji vystavit písemně a předat zam-ci, nebyla tím ani sjednána zk.doba a zam-nec je zaměstnán na dobu neurčitou bez zk. doby, kdyby to některý z nich použil, tak mu nadělá těžké problémy. A pokud se inspektoři OIP tvářili rozpačitě, tak si třeba nechají poradit od chytřejších kolegů a bude tanec sv. Víta.
A já rejdila v zákoníku práce a nikde jsem nenašla, že když není podepsána prac.smlouva v den nástupu do zaměstnání, že se jedná o uzavření pracovního poměru na dobu neurčitou. Prosím můžete říct kde jste to v ZP našel. Já tam čtu jen co musí pr. smlouva obsahovat a že musí být písemně, ale nic víc. Moc děkuji.