Podnikání + pracovní poměr

• (neregistrovaný)

16. 3. 2012 20:51

Prosím poradíte? Mám zaměstnance, který má zároveň hlášenu vedlejší živnost. Za rok 2011 si vydělal necelých 5000,- (mohla bych mu uplatnit 60 % paušál). Jen mě napadlo, jestli musím to daňové podávat, když je příjem menší než 6000,-. Kdybych mu udělala roční zúčtování ve firmě, mohla bych na Finančák, sociálku a zdravotku uvést, že nemám povinnost podat daňové přiznání z důvodů nedosažených 6000,- jako OSVČ? Děkuji moc za názory...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2012 14:15

marcik33 (neregistrovaný)

Opravdu nikdo neporadí?
      Čtu v zákoně, pokud nepřesáhne 6 tis mimo jiné z jiných příjmů §7. Nerozumím těm jiným příjmům, znamená to tedy, že se to týká jen odstavce 2 - autorská práva, znalci atd.? Nebo jsem mimo mísu a týká se to všech podnikání (živnost např. lektorská činnost)?

• 17. 3. 2012 15:36

HP (neregistrovaný)

Re: Opravdu nikdo neporadí?
      To chápete špatně. Pokud si zaměstnanec požádal o provedení RZ, můžete mu ho provést. Přiznání není povinen podávat. Pokud jej podá, musí těch 5000 uvést.

• 17. 3. 2012 16:43

marcik33 (neregistrovaný)

Re: Opravdu nikdo neporadí?
      A pokud mu tedy udělám RZD, tak musí na Finančák dát prohlášení, že nemá žádný příjem, na Sociálku vyplní Přehled, že nemám povinnost podat přiznání a na Zdravotku taktéž, je to tak?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).