Přechod na paušál

• (neregistrovaný)

17. 3. 2012 10:48

Prosím, když udělám dodanění roku 2010 dostanu daň 30 510, doplatek 26500,- oproti co jsem zaplatil za rok 2010. Nebudou mě penalizovat, že v podstatě bych platil daň přes 30 000,- a to jsou už zálohy, které bych měl platit v roce 2011.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 3. 2012 11:03

milouš (neregistrovaný)

Re: přechod paušál prosím nikdo neporadí
      >Prosím, když udělám dodanění roku 2010 dostanu daň 30
      >510, doplatek 26500,- oproti co jsem zaplatil za rok
      >2010. Nebudou mě penalizovat, že v podstatě bych platil
      >daň přes 30 000,- a to jsou už zálohy, které bych měl
      >platit v roce 2011.

• 17. 3. 2012 15:20

HP (neregistrovaný)

Nemusíte mít strach. Viz §38a Při stanovení výše a periodicity záloh se vychází z poslední známé daňové povinnosti . Za poslední známou daňovou povinnost se pro stanovení periodicity a výše záloh v zálohovém období považuje rovněž částka, kterou si poplatník sám vypočetl a uvedl v daňovém (dodatečném) přiznání za období bezprostředně předcházející zdaňovacímu období, s platností od následujícího dne po termínu pro podání daňového (dodatečného) přiznání, a bylo-li daňové (dodatečné) přiznání podáno opožděně, s platností od následujícího dne po dni jeho podání, do účinnosti další změny poslední známé daňové povinnosti ..
      Tzn. pokud bude dodatečné přiznání podáno do konce března, pak by zálohy teoreticky vznikly až od dubna. Mezitím bude ale vyměřena daň za 2011 a zálohy tedy vzniknou z této daň. povinnosti.

• 17. 3. 2012 15:43

milouš (neregistrovaný)

děkuji a přeji pěkný zbytek dne

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).