Re: DPH v DE
Pokud jste obdržel daňový doklad v tomto čtvrtletí (jste asi čtvrtletní plátce), tak máte právo na uplatnění odpočtu v tom čtvrletí. Na uplatnění odpočtu nemá žádný vliv uhrazení daňového dokladu. Hotovostní model DPH byl pro rok 2013 z návrhu novely DPH prozatím vyjmut.
Chtěl jsem napsat samozřejmě "pokud Vám vystavili fakturu"
Ano je to tak. Jako datum zdanitelného plnění na Vaší straně se bere den, kdy Vám byl doklad doručen. Pokud Vám byl doručen teď v březnu, tak spadá do I.Q. Kdy doklad zaplatíte je na Vás a datum zdanitelného plnění to neovlivní.
V případě, že je faktura někdy z přelomu dvou období, např. z 30.3. tak tam může nastat problém s tím, kdy jste ji dostal, jestli ještě v březnu nebo až v dubnu. Ovšem teď v půlce března s tím asi problém nebude ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 3. 2012 10:49
Prosím o radu.
Jsem plátce DPH, vystavili mi fakturu, která má splatnost až v dalším čtvrtletí. Můžu již nyní uplatnit DPH v přiznání, i když vím, že bude uhrazena až po podaném přiznání?