Re: Paušální výdaj na dopravu-vlastník a
Můžete si vozidlo pronajmout (ale ne bezplatně).
Pokud budete najatý automobil využívat výhradně k podnikání, tak si můžete uplatnit nekrácený paušální výdaj na dopravu ve výši 5.000,- Kč měsíčně. Pokud byste auto použila i k soukromým účelům, tak uplatníte krácený paušální výdaj ve výši 4.000,- Kč měsíčně. Je možné uplatňovat v některých měsících plný paušál a v některých měsících (pokud jste v tomto měsíci auto alespoň jednou použila pro soukromé účely) krácený paušál.
Díky, o zkrácených paušálech vím vše. Jen jsem v zákonech četla ....na vlastní motorové vozidlo...., tak jsme nevěděla zda jde použít ten pronájem.
Já vím co chci, jen myslím, že máte sklon dělat věci zbytečně složité. Ale v dorbém, asi s tím máte své zkušenosti.... je to samozřejmě jen ojedinělý pronájem, takže par.10. Jen jsem nějak nikde nenašla, jestli i když se daň do 20 tis. příjmu nemusí platit, jestli se musí podávat DP?
Domníval jsem se (a domnívám stále) že odkazy zde uvedené se čtou do konce. Společného má:
......a 20 % ostatních výdajů (nákladů) s výjimkou odpisů vynaložených v souvislosti se silničním motorovým vozidlem, u kterého je poplatník povinen uplatnit krácený paušální výdaj na dopravu;
Jak by se uplatňovalo toto ustanovení při "střídavém"
uplatňování paušálů 5000/4000 v jednotlivých měsících?
Např. dálniční známka/známky a ostatní výdaje uvedené
v nájemní smlouvě.
To co vy píšete je všeobecně jasné (skoro fšem).
Já jsem jenom chtěl objasnění té informace (dosud
neznámé), že by šlo během zdaňovacího období měnit
druhy paušálu (měsíčně) jak zde uvedla v informci pro vás Helas.
Objasnění jsme se nedočkali takže jedem "postaru".
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 3. 2012 21:30
Potřebuji uplatnit paušální výdaj na vozidlo, které vlastní můj syn. Je nutné, abych vlastník vozidla byla já? Někde jsme zahlédla, že lze paušál uplatnit i na pronajaté vozidlo?