Re: dovolená 1 1/2 dne a nástup na RD
Děkuji za odpověd,
taky mě to napadlo zadat takhle, ale nejsem si jistá, zda musím mít tady nějakou písemnou žádost od zaměstnankyně na neplacené volno (byť jen 1/2 den) a jak je to s odvody ZP a SP za dny neplaceného volna. Nikdy jsem ještě NV zaměstnancům nedávala.:-(
Re: dovolená 1 1/2 dne a nástup na RD
Mě za ten půlený den naskočí mzda za 4 hod, tak stejnou částku dám mínusem. Tím se mi odečte i ZP a SP.
Když budete zadávat nepl. volno, SP se neplatí (z neplaceného volna se neplatí) a ZP také ne,protože ZP se platí až z celého dne.
Tak si můžete vybrat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 3. 2012 13:15
Dobrý den,
prosím o radu, jak mám postupovat v případě, kdy zaměstnankyně po skončení MD čerpá ŘD a ta ji v tomto roce vyšla na 1/12 z 20 dnů, což je 1,5 dne. (půl den ji vychází na 1.3.) Dám ji čerpat 1/2 den dovolené 1.3. a RD nastoupí až od 2.3.? Předpokládám, že ve stejný den nemůže mít obojí... teda SW se tomu zatím brání. A co se zbylým 1/2 dnem? Jak to řešíte vy?
Děkuji za odpovědi