DPČ při ÚP

• (neregistrovaný)

21. 3. 2012 7:25

Dobrý den, potřebuji poradit, jak ze vzniklého problému našeho zam-ce.
    Je v evidenci ÚP, chce u nás pracovat, my ho vezmem jen pokud bude mít řidič.průkat na nákladní auto.
    On se domluvil na ÚP, že bude u nás, po dobu toho kurzu, na DPČ S VÝDĚLKEM DO 4000,- Kč.
    28.2. 2012 jsem s ním sepsala DPČ s nástupem do práce 29.2. ještě ten den si měl zajít na ÚP, kde je v evidenci. On se na to vykašlal, šel 29.2. na 3 hod. do práce a pak teprve jel na ÚP.
    Tam mu řekli, že nemůže být ten samý den 29.2. v práci a zároveň být v evidenci. Poslali ho na podnik s tím, že mám napsat novou DPČ s pozdějším datem nástupu.
    Bohužel i teď se na to vykašlal a s tímto mi přišel až včera do kaceláře! Ne 29.2. ani 1.3., ale až 20.3.!!!
    Byla mu dána mzda za 29.2. - 1 den, odeslány odvody, hlášení ......!

CO TEĎ? Jak to vyřešit? Pokud mu neopravím datum nástupu, ani nespravím mzdy( vyřadím ho) a nezměním odvody na SP a ZP, tak mu s touto DPČ ukončí evidenci na ÚP a zároveň i končí s kurzem na náklaďák. My ho bez řidičáku na post řidiče ND nepotřebujeme.

Nemáte někdo zkušenost s takovou to patálií? Prosím poraďte.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 3. 2012 7:47

JanaS. (neregistrovaný)

Re: DPČ při ÚP
      Dobrý den,

podle mého je to jeho problém, že se na to vykašlal, takže když ho vypíši z ÚP, tak Vás to nemusí zajímat! Co se týká kurzu z ÚP, tak dle jejich podmínek si jej může dokončit, i když se z ÚP odhlásí. Pro dokončení rekvalifikace (kdy to hradí právě ten ÚP) není potřeba zůstávat v evidenci, ale danou rekvalifikaci dokončit! Posílám odkaz: http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/rekvalifikace

• 21. 3. 2012 8:05

RenataH (neregistrovaný)

dle mého názoru pochybil již 29.2. úřad práce - zaměstnanec je povinen nahlásit ÚP výkon nekolidujícího zaměstnání nejpozději v den nástupu, takže nevím, kde "kvalifikovaný úředník" viděl problém. já bych s ÚP řešila toto - zaměstnanec svou povinnost 29.2. splnil. Ale do 8.3. měl doložit příjmy za únor, aty zřejmě nedoložil, že ?

• 21. 3. 2012 9:03

jínová (neregistrovaný)

Děkuji za Váš čas.
      Po telefonu s ÚP jsem zjistila, že prac. mi lhal, na ÚP byl teprve včera 20.3.!!!!
      Problém jsme nakonec vyřešili s ÚP tak, že pracovníkovi ukončí evidenci k 28.2. - od nás má od 29.2. DPČ. Nyní za podnik ukončíme DPČ k 20.3. a on se dnes půjde opět nahlásit do evidence ÚP. Byl to pěkný guláš, ale máme to za sebou.
      Hlavně bylo důležité, že v době evidence neměl nárok na dávky!!!! Pak by to už problém byl.

Dotaz jěště k placení ZP za období 29.2.- 20.3. - pokud měl DPČ I S MENŠÍM PŘÍJMEM než zaměstnání malého rozsahu, nebo měl do 5000,- / měsíc - nemusí si za tyto dny dohody doplatit ZP? Je to tak??

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).