Re: Neschopenka
Až ji přinese tak vy ji pošlete na OSSZ (je to jeho povinnost Vám to odevzdat, ne Vaše to z něho páčit). Lístek na peníze by měl být k 21. dni neschopnosti, pokud ho ale nebudete mít vystavený a budete mít ke konci března tak je na 100% jisté, že k 21. dni nemoci byl nemocný tak Vám to k vyplacení náhrady mzdy bude stačit, ale dyžtak si zavolejte na OSSZ která k Vám chodí na kontrolu (ta moje lístek na peníze k 21. dni nemoci nevyžaduje pokud mám kopii lístku na peníze ke konci měsíce).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 3. 2012 14:37
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec PN od 24.2. - odevzdal zatím III.díl neschopenky a lístek na peníze k 29.2. Od té doby se neozval a tel. spojení na něj bohužel nemám. Jestli se nemýlím, měl už mi donést IV. díl neschopenky a lístek na peníze k 15.2. Pokusím se s ním nějak spojit a dostat to z něj. Stačí když odešlu na OSSZ až na koci března či počátkem dubna? Pokud mu MUDr. nevystavil lístek na peníze k 21.dni neschopnosti musí si o něj zpětně zažádat nebo mi bude k výplatě náhrady mzdy za březen stačit kopie lístku vystavená ke konci března?
Děkuji
Ij