Zvýhodnění na dítě- poradíte

• (neregistrovaný)

21. 3. 2012 22:32

Dobrý den prosím poradíte?
    Rozvedený otec ( děti svěřeny do péče).
    Uplatnoval zvýhodnění na dítě VŠ (+pracuje)- potvrz. ze září 2011 mám. Na škol. rok 2011-2012

Protože pán špatně pochopil synovo prohlášení ( že nechodí do školy), myslel, že přerušil studium ( není studentem) zapsal změnu do prohlášení (jen, že neuplatnuje zvýhodnění) a za únor 2012 jsem mu neuplatnila zvýhodnění. Ted by chtěl znovu uplatnit od března 2012.
    Mám oskenované potvrzení ze školy ( po e-mailu), že je stále studentem a datumy od září 2011 do června 2012- datováno 15.3.2012.
    Prosím poradíte?
    Potřebuji originál toho potvrzení ( museli by si vyžádat- bylo posláno jen e-mailem?
    Nebo mi stačí to ze září 2011, když se nic nezměnilo- a mohlo být uplatnováno celý rok. Stačí když si k tomu přiložím tu kopii - jen pro vysvětlení ( případné kontrole Fú -proč nebylo uplatnováno? -nebo si založit jen k zaměstnanci do os. složky ?- on si vlastně může uplatnovat jak chce a nepatlat se v tom?).
    Jak by jste prosím - vy zkušenější řešili?
    A vypořádám až v RZD 2012, že ?
    Děkuji MF

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 3. 2012 7:38

JanaS. (neregistrovaný)

Re: zvýhodnění na dítě- poradíte
      Dobrý den,

máte pravdu - může si uplatňovat zvýhodnění na dítě (když má na to nárok) a také nemusí - stačí doklad ze září. Promítnete mu ten neuplatněný nárok z února až v příštím roce, kdy budete dělat roční zůčtování daní za rok 2012 - dostane to zpět!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).