Re: Velký doplatek na ročním zúčtování?
Dle Vámi zadaných částek jsem zkoušela provést roční zúčtování a vyšla mi stejná částka. Nárok na to má určitě. Otázkou je, jak je možné, že vyšel tak veliký doplatek na daňovém bonusu.
Vzhledem k výši bych volila variantu, aby si sám podal přiznání na FÚ.
Pokud se tazatelka ptá na doplatek z ročního zúčtování, pravděpodobně splňuje podmínky pro provedení ročního zúčtování a není nejmenší důvod,proč RZD neprovést a poslat zaměstnance podávat DP. Mzdovka si nemůže svoji práci zlehčovat jenom proto, že by měla zaměstnanci vyplatit hodně peněz, to byste měla vědět.
Je vidět, že neznáte české podnikatele. Jinak se to řeší ve firmě kde mají více zaměstnanců a jinak se to řeší ve firmě kde jich mají málo. A navíc pokud majitel firmy řekne, že to má udělat jinak, tak ať je to špatně, stejně to bude muset udělat podle toho. Neřekla jsem, že tento postup schvaluji, ale už jsem se s tím setkala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2012 9:41
Dobrý den, prosím o kontrolu, zaměstnanec:
úhrn příjmů za rok 2011 108.390
pojistné 36.854
ZD = 145.244
zapl.daň = 0
děti 3 (celý rok)
vyplacený bonus 8.457
Opravdu je přeplatek (doplatek bonusu) 26.355,- Kč? Má na to nárok?