Re: DP k dani z nemovitosti
Tak já osobně bych na žádný FÚ nešla a podala bych to teď - sice už je pozdě jestli se nemýlím. DP mělo být podáno do 31.1. Takže raději až příští rok. Na stránkách FÚ je i formulář, který to téměř celé dopočítá, pokud navolíte správně údaje.
Nějak bych na sebe neupozorňovala, protože dle mého názoru je strašná spousta lidí, kteří toto pořádně netuší a nepřihlásí se vůbec. Je veliká pravděpodobnost, že na Vás nepřijdou a co se týká penále, tak pokud to na sebe prásknete, tak je máte hned a pokud to neprásknete, tak je možné, že Vám to projde... To je můj názor. Takto jsem to už někomu udělala a nepřišli na to, tak uvidíte...
a to jsem ten pozemek ještě koupil dceři a vůbec by mě nenapadlo, že neplatí daň, ale bohužel to nenapadlo ani jí.
No nevim. Fakt je, že v sekci daně z nemovitosti panuje neuvěřitelný bordel a kdo na sebe neupozorní, je šance se o něm nedozvědí. Ale pak stačí nějaká drobnost a vezete se. Např. když jsem nesla svoje přiznání, projeli si bývalého majitele, včetně nakouknutí do katastru, do kupních smluv a tak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 3. 2012 13:52
v roce 2007 zakoupen pozemek, bohužel nepodáno DP. Musím teď vyplnit formulář z roku 2007 a zaplatit daň za všechny roky nebo to může být formulář z roku 2011?Nebo je lepší se jít domluvit na místně příslušný FÚ: a ten je tam co se nachází pozemky co jsem zakoupil, je to tak? děkuji