Opravný přehled SP - OSVČ

• (neregistrovaný)

23. 3. 2012 15:44

Prosím o radu. Přecházím v roce 2011 na výdaje paušálem a zajímá mě jak je to s opravným přehledem na SP. Z jaké částky "uhrazeného pojistného" vycházím v přehledu za r. 2011? Opravou přehledu za r. 2010 mi vyšlo, že jsem měla platit v r. 2011 více než jsem platila Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 3. 2012 0:54

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Re: Opravný přehled SP - OSVČ
      Postup je shodný s postupem pro podání daňového přiznání. Pokud dojde ke změně daňového základu, a tím i vyměřovacího základu, je OSVČ povinna podat opravný přehled, ve kterém uvede novou výši daňového i vyměřovacího základu. Opravný přehled se podává nejpozději později do 8 dnů ode dne, kdy se o takové změně výše vyměřovacího základu OSVČ dozvěděla.

• 24. 3. 2012 12:33

lenkaaa (neregistrovaný)

Opravou přehledu na SP za r. 2010 vyšel jak nedoplatek tak i vyšší zálohy pro rok 2011. Rozdíl na zálohách je potřeba doplatit? Co pak zapsat do ř. 34 v přehledu za rok 2011? Děkuji.

• 24. 3. 2012 21:13

Ondřej Drbal (neregistrovaný)

Předpokládám, že teď někdy podáváte přehled za rok 2011. Doplatek posjitného je roven rozdílu mezi vypočteným posjitným a úhrnem záloh. Ty "vyšší" zálohy v podstatě doplatíte v tom doplatku...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).