Re: Dovolená, při ukončení pracovního po
záleží ovšem na tom, jestli byly odpracované všechny dny od začátku roku, pokud by byla např. nemoc a pod., tak by pravděpodobně nebylo odpracováno alespoň 60 dnů a byl by nárok na dovolenou za odpracované dny a to za každých 21 odpracovaných dnů na 1/12 celročoního nároku
žádná nemocenská nebyla, a jelikož nebylo dostatek zakázek, tím odpracované hodiny byly menší, samozřejmně se to odrazilo na mzdě, a účetní mi sdělila, že mám narok jen na 3 dny dovolené, jelikož jsem odpracoval, menší počet hodin, než je potřeba, chci se zeptat, kolik mám doopravdy nárok na dovolenou, nebo na které úřady se mám obrátit...???
předem děkuji za odpovědi
Odpracované hodiny je potřeba znát pro výpočet průměrného výdělku, pro výpočet nároku na dovolenou je potřeba znát počet odpracovaných dnů. Tak že kolik máte od začátku roku odpracovaných dnů? Pokud nebyly nějaké dny odpracované, tak co bylo místo práce? Neplacené volno? Nebo náhrada mzdy? Nebo byl pracovní týden jenom např. čtyřdenní?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2012 20:13
Dobrý den,
chtěl bych pěkně prosím poradit, v lednu jsem podal dvouměsiční výpověď, výpověď mi končí 31.3.2012.
Chtěl jsem se zeptat, kolik mám nároku dovolené za ty 3 měsíce, když na celý rok 2012 jsem měl nárok 20 dnů.
Dle mého výpočtu si myslím, že bych měl mít nárok 5 dnů...???
Ale nejsem si 100% jistý, mohl by mi někdo prosím poradit...???
Předem díky