Re: kontrola - OSSZ
mohl/a byste mi vysvětlit co je:
1)podkladová evidence pro účely nemocenského pojištění a důchodového pojištění
2)záznamy o evidenci pracovní doby budou výkazy hodin že? u nás se píši ruční docházky, to bude ono že?
3)poklady rozhodné pro určení výše vyměřovacích základů pro stanovení poijistného
4)doklady o zůčtování a výplatě náhrad mezd za dobu trvání dočasné prac. neschopnosti
5)doklady pro likvidaci a výplatu dávek nemocenského pojištění
nevím jestli chápu význam tak to potřebuji o někoho vysvětlit
Budou chtít mzdové listy zaměstnanců, pracovní slmlouvy, rekapitulaci mezd a náhrad při nemoci a dále pohyb na účtě 521 z účetnictví a také ELDP.
KdYž jsem je měla na kontrole, tak chtěli mzdové listy, ELDZ, přehledy, které posíláte na OSSZ, smlouvy a dohody, docházku a učet 521 a 336, kde se promítají platby, výpis z BU nechtěli, pokud bylo vše zaplaceno. Nemusíte se jich bát, jsou tam většinou normální lidi, nemám s nima problém. A že jich tam někdy řeším, až mi z toho jde hlava kolem.Jsou vstřícní a komunikativní.
Je to tak - záleží na dni kontroly. Jestli je dohodnutý před 20.4., kontrola bude do 29.2.2012 (protože na odevzdání přehledu za 3/2012 je termín do 20.4., takže po Vás nemůže OSSZ chtít i březen). Pokud je termín kontroly po 20.4., nachystejte rekapitulace a ostatní doklady i za březen. Nezapomeňte na ELDP zam-ců, kteří odešli v r. 2012 v lednu a v únoru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2012 16:20
chtějí kontrolovat období od 1.1.2010 do koncee zúčtovacího období přede dne provádění kontroly. to je asi jenom rok 2010 a 2011. jestli to chápu správně.s touhle kontrolou nemám zkušenosti tak se nedivte za tenhle dotaz. díky za odpověd