Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2012 16:29
Dobrý den, prosím o rady a zkušenosti:
máme dceřinou firmu v POlsku, ta nám pronajala auta, která měla sama na leasing. Smlouva o podnájmu v POlsku byla ukončena.
Skončil leasing v Polsku, Polská firma si zařadila auta do majetku.
Za další 2 měsíce nám auta prodala.
Auditor mě upozornil na to, že prý si mám přečíst par. 24, odst 4 a 5, jestli jsem se nedostala do problémů. Zda auto lv POlsku měli na leasing 5 let jako u nás ? Auta jsou na leasing z roku 2008. a Zda prodejní cena nebude nižší než zůstatková cena vypočtená rovnoměrným způsobem podle par. 31. odst. 1 písm a. ze vstupní ceny evidované u vlastníka nebo pronajímatele za za dobu, po kterou mohl být tento majetek odepisován.
To opravdu mám zjiťovat, jak v POlsku odepisovali auto, a jak dlouho ho měli zařazené v majetku?
Poslední věda v ostavci 5 je:
Za nájení smlovu se pro účely tohoto zákona považuje i smlouva, na základě níž nájemce užívající předmět nájmu podle smlouvy o finančním pronájmu s následnou koupí hmotného majetku přenechal tento předmět k užívání jiné osobě za úplatu.
A to je prý to co se týká mě.?