Opravovat roční zúčtování?

• (neregistrovaný)

29. 3. 2012 13:04

Dobrý den, prosím o radu, jak byste postupovali v této situaci: od 10/2011 k nám nastoupila zaměstnankyně, do té doby byla zaměstnána u zaměstnavatele XYZ. U nás si požádala o roční zúčtování, dodala potvrzení od zaměstnavatele XYZ s daňovým zvýhodněním na syna 1-9/2011 – provedli jsme roční zúčtování (vratka daně vyplacena ve mzdě 2/2012). Nyní nám oznámil původní zaměstnavatel XYZ, že paní už neměla mít poskytnuto daňové zvýhodnění za 9/2011 (ale na potvrzení od nich bylo), že ta paní si to u nich nenahlásila včas. A nyní po nás požadují, abychom my provedli opravu ročního zúčtování, že si ověřovali na FÚ a že to musíme opravit my. Já to provedla správně, tak proč bych měla něco opravovat? Má zaměstnavatel XYZ pravdu? Já bych jí vystavila Potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2011 s tím, že by byl uveden výsledek ročního zúčtování (vratka daně) a ať už si s tím zaměstnankyně dělá s bývalým zaměstnavatel co chce, nebo ne? Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 3. 2012 13:12

RenataH (neregistrovaný)

Re: Opravovat roční zúčtování?
      A vysvětlil vám ten bývalý, proč by neměla mít daňové zvýhodnění za září ? Syn byl student od ledna do prosince, vy jste počítali daňové zvýhodnění za celý rok ?

• 29. 3. 2012 13:16

Hana Pa. (neregistrovaný)

Nene, paní si ho tu nenahlásila, že by byl studentem, u nás když nastoupila toho 1.10., tak řekla, že syn už nestuduje. A k ročnímu zúčtováná přiložila potvrzení o zdanitelných příjmech o zaměstnavatele XYZ za dobu 1-9/2011, a tam měla syna uplatněněného 1-9/2011. a v tom 9/2011 už neměl být uplatňován, ona si na to ovšem vzpomněla asi až nyní a nahlásila si to k bývalému zaměstnavateli.

• 29. 3. 2012 13:23

RenataH (neregistrovaný)

Bývalý zaměstnavatel jí bez potvrzení o studiu neměl dát za září na syna daňové zvýhodnění, je to chyba bývalého zaměstnavatele. Vy jste postupovala správně, udělala jste RZD podle potvrzení o zd.příjmech. Já bych určitě nic neopravovala. Ale ani tím, když si paní podá daňové přiznání, se nic pro bývalého zaměstnavatele nic nezmění, on bude mít stále ve svém účetnictví, že uplatnil daňové zvýhodnění, na které nebyl nárok. On by měl,podle mého názoru, přepočítat tu její záříjovou mzdu, zaplatit ten rozdíl ihned FÚ a po paní to případně vymáhat. Resp. jí požádat o vrácení. Vy s tím nemáte nic společného, to je jejich průšvih, ne váš.

• 29. 3. 2012 13:31

Hana Pa. (neregistrovaný)

Děkuju za potvrzení mého názoru, myslela jsem si to. DÍKY :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).