Re: paušál živnost versus FÚ - pokračová
>>Zdravím všechny, kteří odpovídali na můj dotaz
>>ohledně
>>paušálu u živnosti. Jen pro shrnutí:kosmetické
>>služby-řemeslná živnost-uplatněn paušál 80%. Po
>>odevzdání DP
>>na finanční úřad v Otrokovicích byla dotyčná
>>telefonicky kontaktována a dotázána, zda má výuční
>>list. Po
>>odpovědi "nemám" byla vyzvána k předělání DP a
>>snížení
>>paušálu na 60%. Dle mě, a všech, kdo odpovídali na
>>můj
>>dotaz, co je to za blbost,naprostý nesmysl-rozhoduje
>>předmět podnikání na ŽL, který živnosťák vydal přece
>>na
>>základě rozhodnutí o oprávnění podnikat. Přesto po
>>návštěvě FÚ pracovnice udělala ty ty ty, zaplať,
>>paušál
>>jen 60%, jinak bude penalizace a doměření. "Vyhmátli"
>>si tak prý více pedikérek, nehtařek a kosmetiček a
>>ověřovali si, zda mají výuční list a pokud ne, tak
>>snížit
>>paušál bez pardonu. CO JE TOTO SAKRA ZA BLBOST!! Jak
>>se bránit? Lze se nějak odvolat? Nejde ani tak o
>>peníze, doplatek byl cca 700 ká.Jde o princip. To snad
>>ani
>>není možné...
>Psala jsem vám, že máte počkat až na písemnou výzvu.
>Napsala bych v každém případě stížnost na postup
>správce daně a řešila to ihned s vedoucím oddělení.
>Podala jste další DP nebo jste to rovnou přeškrtala a
>opravila?
> Problém je v tom, že to nebylo moje DP. Víte jak je každý hned doplašený, když finančáci uhodí...Kamarádka je na prášky,co by jí všechno (nevím co tak) mohli finančáci udělat. Chce doplatit.Paní na FÚ nepožadovala nové DP, sama si vše přepočítala v odevzdaném DP a požadovala zřejmě její podpis. To nevím, nebyla jsem u toho. Ale z principu bych se do toho chtěla vložit a nějak to řešit, protože se mi to opravdu nezdá. Ne kvůli těm sedmi stovkám, co musí kamarádka doplatit.
Pokud se tak kamarádka bojí, nepůjde s FÚ do sporu.
Já osobně bych požádala správkyni daně o písemnou výzvu, co je vše špatně na DP a pak bych se popř. bránila.
Pokud má platný ŽL není co řešit.
Vzhledem k tomu, že kamarádka to řešit nechce, je každá rada drahá.
V každém případě nemůže správkyně daně napadnout platný ŽL - vázanou živnost.
nemůžete sem napsat iniciály správkyně? stačí první písmena, na vyměřováku je jich pět a půl. v pondělí to vyřídím. není možné aby dělala takovou ostudu úřadu. vzhledem k výši platů a fluktuaci berou už snad každýho kdo zvládne ťukat na klávesnici:-(
já bych to nazvala žádostí. po podání dp jsem byla kontaktována správkyní daně xy s dotazem, zda mám výuční list v oboru ....po sdělení, že ne mi správkyně oznámila, že nejsem oprávněna užít paušální výdaje ve výši 80%, ale jen 60% i když vlastním živnostenské oprávnění na řemeslnou živnost. žádám tedy o sdělení, zda je správce daně oprávněn posuzovat řemeslnou živnost podle výučního listu, když žl byl vydán živn. úřadem na základě doložení patřičných podkladů a zákon mi ani neumožňuje při řemeslné živnosti paušál 60%, ale striktně 80.
ač to bude nazváno jako žádost, vedení určitě pochopí, že je to vlastně stížnost. možná bych tam dodala i její tvrzení, že už tak nachytali více subjektů
Moc děkuji za návod. Určitě použiji. Jsem zvědavá, jak to dopadne. Stejně je to hrozné, kam až ta, promiňte mi, buzerace zajde. Jestli se mýlím, a vy všichni tím pádem se mnou, pak jsem zvolila silné slovo. Ale že bychom všichni byli takoví tupci.................? :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2012 14:41
Zdravím všechny, kteří odpovídali na můj dotaz ohledně paušálu u živnosti. Jen pro shrnutí:kosmetické služby-řemeslná živnost-uplatněn paušál 80%. Po odevzdání DP na finanční úřad v Otrokovicích byla dotyčná telefonicky kontaktována a dotázána, zda má výuční list. Po odpovědi "nemám" byla vyzvána k předělání DP a snížení paušálu na 60%. Dle mě, a všech, kdo odpovídali na můj dotaz, co je to za blbost,naprostý nesmysl-rozhoduje předmět podnikání na ŽL, který živnosťák vydal přece na základě rozhodnutí o oprávnění podnikat. Přesto po návštěvě FÚ pracovnice udělala ty ty ty, zaplať, paušál jen 60%, jinak bude penalizace a doměření. "Vyhmátli" si tak prý více pedikérek, nehtařek a kosmetiček a ověřovali si, zda mají výuční list a pokud ne, tak snížit paušál bez pardonu. CO JE TOTO SAKRA ZA BLBOST!! Jak se bránit? Lze se nějak odvolat? Nejde ani tak o peníze, doplatek byl cca 700 ká.Jde o princip. To snad ani není možné...