Re: Přeplatky faktur 2010
Jsou 2 možnosti (poctivá a ...):
1.) V dnešní době není běžné, že by někdo přeplácel, proto bych pátrala po důvodu přeplatku. Předpokládala bych, že je něco špatně proúčtováno. Pokud se opravdu někdo přeplatil, zažádejte ho o konfirmaci k 31.12.2011 z důvodu kontroly stavu pohledávek a závazků.
2.) Přes pokladnu si faktury vyrovnejte, avšak se souhlasem vedení, které rozhodne co s těmito penězi (rozhodnutí dejte k podpisu vedení, aby jste "vy" byla krytá) !
Re: Přeplatky faktur 2010
Děkuji, tak jsem se nad tím zamyslela a myslím, že v tom bude jiný problém, že si pan podnikatel nedodal přijatou fakturu k zaúčtování, ale uhradil ji bankou a už se po faktuře nesháněl :-( Neměla bych to dát do nedaňových nákladů? Ale je to z roku 2010.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2012 15:02
Dobrý den, převzala jsem účetnictví a v seznamu faktur jsem našla cca 150 000 přeplatky na faktury z roku 2010? Co s takto přeplacenými fakurami?
Děkuji