Re: cizicni - bonus na dítě
Že ne? Jednomu mému klientovi volala paní z finančáku, že pokud dítě nestuduje na české škole, nemá nárok na bonus. Tak jsem z toho celá zmatená, protože nikdy jsme u nikoho nedokazovali, že díte tady studuje, u Čechů je to skoro logické, ale co když má Čech dítě v zahraničí na studiu, že? Dost mi to není jasné, asi paní zavolám, ale nechtěla jsem být nepřipravená, aby mně neumlátila paragrafy :-))
Paní JiřinkoH, mnohokrát Vám děkuji, nejen za tuto, ale všechny Vaše odpovědi, a že z nich sakra čerpám :-)
Mějte krásný den a ještě jednou díky.
Děkuji :-) Pokud studuje na zahraniční škole, musí to být škola uznávaná naším státem ( potvrzení o tom předloží zaměstnanec
od min.školství). Ale tak, že by BONUS nebylo možné vyplatit
u cizince, jehož dítě studuje ne v české škole o tom jsem tedy ještě nečetla.
Asi se lekla po té včerejší reportáži v TN, kdy vietnamci podstrkují
rodné listy dětí . Já jsem se smála, až jsem se popadala :-) tak to se zasloužili o to, že už KAlousek prognozuje, že bonusy na děti zruší u OSVČ. NEdivila bych se u pronájmu, to je pěkná blbost, ale zase na to dojedou lidi, pro které to bylo vymyšleno( s nízkými příjmy, kteří nikdy nevyužijí slevy na dani).
Tak jsem zase chytřejší, budu si hlídat, pokud by u Čecha děcko studovalo v zahraničí.
Nicméně, ten cizinec na ten bonus nárok má, nebo taky musí dokázat, že tu školu náš stát uznává? Raději se takto hloupě ptám, ale ať mám jasno.
Co se týká všech těch reportáží, tak já osobně je nesleduji, protože v TV zaznívá každou chvilku něco jiného, a to bych se z toho musela zbláznit, nicméně k tomu odebrání těch bonusů a slev na poplatníka u OSVČ - to jsem slyšela, a napadlo mně, jak to dělat, když bude OSVČ současně zaměstnán, a slevy tedy uplatní u zam-tele. Samozřejmě naooko u příbuzného, za minimální mzdu, no těch možností je tolik, a přitom oni sami zákonodárci mají máslo na hlavě, a zase to odnese fakt ten chudák OSVČ co se musí sakra ohánět, aby si vydělal na živobytí. Ale to bychom mohli lamentovat, že by nám nestačil prostor :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2012 12:31
Dobrý den, prosím ve kterém paragrafu bych našla, že cizinec nemá nárok na bonus, pokud dítě nenavštěvuje českou školu.
Mnohokrát děkuji.