Re: převod peněz na eur.účet
pokud nemá doklad o směně, tak bych účtovala výběr z banky (splátku jeho půjčky - pokud ovšem máte nějakou pohledávku vůči jednateli... toť otázka).. pokud ano, tak proúčtujete 365x221 a vklad do pokladny 211 x 365 (ale pozor, přepočtěte si těch 15000 euro kurzem a částka nesmí být vyšší než 350.000/denně - omezení plateb v hotovosti)...
Re: převod peněz na eur.účet
výběr z účtu 261x221, příjem do pokladny 211x261 a výběr z pokl. na EUR účet 261x211 a na účtě 221x261, pokud tam vznikne nějaký rozdíl, dala bych to jako kurzový zisk nebo ztrátu.Myslím, že to nebude nikdo zkoumat, ale vy budete mít účtování v pořádku, aby vám seděla jak pokladna tak běžné účty.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 4. 2012 17:22
Dobrý den,
poradí mi, prosím, někdo, jak postupovat, když majitel vybral z běžného účtu cca 400000,- do pokladny a tyto peníze poté směnil na eura ( ne ve směnárně) a vložil je na jednorázově zřízený eurový účet. Jde mi o to, jaký použít kurz a také jaké bude účtování? vybere je z bú, mám je tedy v pokladně, to je jasné...ale pak nevím, jak účtovat vklad do banky na ten eur. účet, částka eur 15 000 a jakým kurzem převést???
Děkuji předem za odpověď