Re: pharm.studie
Možná byste se mohla kouknout do smlouvy mezi ní a farmaceutickou firmou. Tedy pokud vůbec nějaká existuje. Mj. to vysvětlení paní doktorky dost pokulhává.Ona dělá výzkum, ona realizuje - má případné další náklady.Farmaceutická společnost uzavírá smlouvu s ní a ne s pacienty a tudíž to nemůže udělat jinak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2012 14:31
Prosím o radu, zpracovávám daně a DPH lékařce, která kromě jiného dělá na ŽL studie pro zahr.farm.firmy. Právě jsem dostala doklady k DPH na 1.kv., kde mi k vydaným fakturám popsala, že celý příjem nebude určen pro ní. Oproti podpisu se prý jedná o náhrady cestovného pacientům, kteří se výzkumu účastní. Nemáte zkušenosti co s tím? Budu na konci roku danit celkovou obdrženou částku nebo můžu odečíst vydané finance pacientům, na což v zásadě nebude, kromě podpisu, žádný doklad? Napsala jsem to asi trochu zmateně, ale doufám, že někdo pochopí..