Pharm.studie

• (neregistrovaný)

16. 4. 2012 14:31

Prosím o radu, zpracovávám daně a DPH lékařce, která kromě jiného dělá na ŽL studie pro zahr.farm.firmy. Právě jsem dostala doklady k DPH na 1.kv., kde mi k vydaným fakturám popsala, že celý příjem nebude určen pro ní. Oproti podpisu se prý jedná o náhrady cestovného pacientům, kteří se výzkumu účastní. Nemáte zkušenosti co s tím? Budu na konci roku danit celkovou obdrženou částku nebo můžu odečíst vydané finance pacientům, na což v zásadě nebude, kromě podpisu, žádný doklad? Napsala jsem to asi trochu zmateně, ale doufám, že někdo pochopí..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 4. 2012 21:09

AndreaM. (neregistrovaný)

Re: pharm.studie
      Všechny vydané faktury jsou zároveň příjmy. Pokud se jí celý příjem netýká, musí na tu konkrétní částku, která se jí netýká vystavit doklad - pro ni výdaj.Na konci roku bude mít v příjmech celkovou obdrženou částku (tedy pokud vede DE).

• 16. 4. 2012 23:12

gaborka (neregistrovaný)

Moc díky, je to prostě tak, jak jsem se obávala. Pokud uplatňuje výdaje paušálem, zdaní celou částku, ač není celá určena pro ní. Nechápu, proč to dělají takto, ale prý to jinak nejde. Ještě jednou díky!

• 17. 4. 2012 7:54

alen1 (neregistrovaný)

Možná byste se mohla kouknout do smlouvy mezi ní a farmaceutickou firmou. Tedy pokud vůbec nějaká existuje. Mj. to vysvětlení paní doktorky dost pokulhává.Ona dělá výzkum, ona realizuje - má případné další náklady.Farmaceutická společnost uzavírá smlouvu s ní a ne s pacienty a tudíž to nemůže udělat jinak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).