Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2012 11:23
Moje předchůdkyně uplatnila zaměstnankyni v RZD úroky z úvěru z hypotečního úvěru, kde nebyl uveden účel. V hypotečním úvěru je uvedeno, že jedna část půjde na účet bývalého manžela zaměstnkyně a další část na jiný účet. Zaměstnankyně uvádí, že jde z větší části o vypořádání spoluvlastnictví domu po rozvodu. Doložila mi toto rozsudkem o zrušení vypořádání podílového spoluvlastnictví. Je alespoň část úroků poukázána na účet bývalého manžela uplatněna správně? Nevadí, že jde o podílové spoluvlastnictví, když v zákoně o daních je uvedeno vypořádání bezpodílového spoluvlastnictví? Zaměstnankyni jsem letos poslala s DP na FÚ, ale paní z FÚ nemá tento případ dořešený, z důvodu nedostatečného prokázání. Může se to údajně řešit i 2 roky a já si nevím rady s opravou RZD za 2010 a vlastně i 2009.