Zákon o DPH, par. 104

• (neregistrovaný)

24. 5. 2012 8:09

Prosím můžete mi vysvětlit na příkladu paragraf 104, zákona o DPH

1) Pokud plátce uvedel skutečnosti rozhodné pro stanovení daňové povinnosti v daň přiznání za jiné zdaňovací období, než do kterého příslušely, a nesnížil tím v tomto období daňovou povinnost, správce daně daň za zdaňovací období , ve kterém měla být uplatněna dodatečně nevyměří.

2) Pokud plátce uvedel skutečnosti rozhodné pro stanovení daňové povinnosti v daň přiznání za jiné zdaňovací období, než do kterého příslušely, a snížil tím v tomto období daňovou povinnost, správce daně daň za zdaňovací období , ve kterém měla být uplatněna dodatečně nevyměří, ale uplatní úrok z prodlení podle daňového řádu z částky daně uvedené v daňovém přiznání za nesprávné zdaňovací období za každý den krácení státního rozpočtu.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 5. 2012 8:26

jina (neregistrovaný)

Re: zákon o DPH, par. 104
      Můj docela oblíbený §
      1/Fakturuji s DZP duben, ale dle zákona je DZP květen. Většinou se stává u prodeje zboží na konci měsíce, kdy DZP nastává dnem převzetí a zákazník převzal v květnu. Umě ze strany FU nic, zákazník by měl problém pokud by se snažil uplatnit v dubnu.
      2/Do květnového přiznání uvedu faktury, které mají DZP třeba březen. Zapoměla jsem, pozdě fakturuji,nemám potřebné protokoly....... Zde mi hrozí úrok z prodlení (pokud na to přijdou) za 2 měsíce. Nepodávám dodatečné, kde mi úrok vypálí ihned

• 24. 5. 2012 9:17

jina (neregistrovaný)

Re: zákon o DPH, par. 104
      Neni zač a ještě doplním i odborným vyjádřením, ve vztahu k EU, kdy netřeba dodatečné, je jedno ve kterým období je "nula"
      http://www.ucetni-portal.cz/uplatnovani-sankce-podle-104-zakona-c-235-2004-sb-o-dph-215-v.html

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).