Účtování - filtr na kávu

• (neregistrovaný)

25. 5. 2012 10:13

V r. 2010 jsem omylem zaúčtovala jako daň.účinný náklad a odpočet DPH u filtru na kávu. Jak bych mohla tento doklad při kontrole FÚ obhájit. Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 5. 2012 10:40

anonymm (neregistrovaný)

Re: účtování - filtr na kávu
      Např. jste zkoušeli dělat překapávanou kávu, ale neujalo se to. Nebo se nějakým způsobem znehodnotil a nešel opravit, případně se nevyplatilo opravovat. Taky záleží za kolik to bylo Kč.

• 25. 5. 2012 11:29

anonymm (neregistrovaný)

Tak to bych ani neřešila, vzhledem k těm mld.co se rozpráší nahoře. Ale myslím že to byste určitě nějak ukecala, pokud to bude "normální člověk".Zase bude záležet na tom, kdo vám tam přijde.Mějte pěkný den a klidně spěte.Jsou horší věci.

• 25. 5. 2012 12:33

rr (neregistrovaný)

Taky se mi stalo, že jsem neuhlídala jedno účetnické "kuřátko", které zaúčtovalo daňově kávu, a ještě uplatnilo i DPH. ( Někdy není v silách ani nejlepší vedoucí účtárny ohlídat, co a jak účtují svěřené ovečky).
      Kontrola nám to samozřejmě našla. Také se jednalo o částku kolem 50,- Kč. Jen nám to slovně vytkla, pochválila nás za jinak pečlivě vedené účetnictví s tím, že nám to za to nedá do zápisu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).