Re: Exekuce a úřad práce
Děkuji za odpověď - takže stačí, když jsem se dotázala soudu. Rodině matky jsem už řekla, že případné nedoplatky si musí vyřídit s otcem dítěte nebo přes soud. A pokud by předchozím plátcem výživného byl zaměstnavatel a uvedl by na ZL, že bylo odvedeno méně než soudem určená částka (při nízké mzdě), stačilo by to, nebo by musel takový nedoplatek také sdělit soud?
Re: Exekuce a úřad práce
vždy to musí sdělit soud, jak jsem napsala, co vám říká (píše) kdokoli jiný, pro vás není podstatné. Vy nemůžete vědět, zda třeba otec nevyřešil své nedoplatky jinak nebo zda naopak dluhy nenarostly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 5. 2012 12:45
Přijali jsme zaměstnance s exekucí na výživné. Před námi nejspíš odesílal ÚP (zaměstnanec šel na ÚP od nás, paní si ode mně kvůli srážení vyžádala některé podklady). Oznámila jsem soudu že zahájíme srážky a vyžádala jsem si vyčíslení případných nedoplatků - stačí to takto? Z ÚP nic o exekuci nemám, od rodičů matky vím, že platby nebyly v plné výši - nejspíš na ně z podpory nezbylo. Má ÚP povinnost sdělit nedoplatky soudu, nebo si je mám sama vyžádat od něj?
A ještě obecně - co když začne exekuce při evidenci na ÚP, jakou má nový zaměstnavatel šanci se o ní včas dozvědět, když v ZL z doby před evidencí ještě není uvedená? Sděluje ÚP toto nějakou formou novému zaměstnavateli?