Exekuce a úřad práce

• (neregistrovaný)

25. 5. 2012 12:45

Přijali jsme zaměstnance s exekucí na výživné. Před námi nejspíš odesílal ÚP (zaměstnanec šel na ÚP od nás, paní si ode mně kvůli srážení vyžádala některé podklady). Oznámila jsem soudu že zahájíme srážky a vyžádala jsem si vyčíslení případných nedoplatků - stačí to takto? Z ÚP nic o exekuci nemám, od rodičů matky vím, že platby nebyly v plné výši - nejspíš na ně z podpory nezbylo. Má ÚP povinnost sdělit nedoplatky soudu, nebo si je mám sama vyžádat od něj?
    A ještě obecně - co když začne exekuce při evidenci na ÚP, jakou má nový zaměstnavatel šanci se o ní včas dozvědět, když v ZL z doby před evidencí ještě není uvedená? Sděluje ÚP toto nějakou formou novému zaměstnavateli?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 5. 2012 13:05

RenataH (neregistrovaný)

Re: Exekuce a úřad práce
      Aktuální výši nedoplatků vám musí sdělit soud (exekutor), co vám říká kdokoli jiný, pro vás není podstatné.
      Při nástupu zaměstnance je dobré nechávat podepsat, že nejsou žádné exekuce (i když na zápočťáku nejsou). Z ÚP se o nich nedozvíte.

• 25. 5. 2012 13:15

Lenka F. (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď - takže stačí, když jsem se dotázala soudu. Rodině matky jsem už řekla, že případné nedoplatky si musí vyřídit s otcem dítěte nebo přes soud. A pokud by předchozím plátcem výživného byl zaměstnavatel a uvedl by na ZL, že bylo odvedeno méně než soudem určená částka (při nízké mzdě), stačilo by to, nebo by musel takový nedoplatek také sdělit soud?

• 25. 5. 2012 13:26

RenataH (neregistrovaný)

vždy to musí sdělit soud, jak jsem napsala, co vám říká (píše) kdokoli jiný, pro vás není podstatné. Vy nemůžete vědět, zda třeba otec nevyřešil své nedoplatky jinak nebo zda naopak dluhy nenarostly.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).