Re: RD - práce pro stejného zaměstnavate
Ano, s tou variantou počítám. Jde mi o to, jak smluvně nejlépe ošetřit. Kterou z možností si vybrat. Pokud tedy mohu vykonávat na RD stejnou činnost jako před MD na jednu z dohod (DPP, DPČ), tak se mi to jeví jako nejlepší možnost. Jednalo by se převážně jen o fakturaci a DPH, tzn. max. 10h/měsíc.
Re: RD - práce pro stejného zaměstnavate
Ukončila bych RD, doložila do práce, že pobírám RP a požádala zaměstnavatele o úpravu prac. doby na zkrácený úvazek a domluvila se, že budu práci vykonávat doma normálně na HPP. Pokud je zkrácený úvazek i přesto hodně, tak bych zůstala na RD a uzavřela DPP, kde do 10 000 nejsou odvody.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 5. 2012 13:19
Dobrý den,prosím Vás o radu.
Jsem na RD, mám možnost pracovat pro svého zam-tele z domova ve své původní profesi.
1.DPP není možná, protože budu vykonávat stejnou činnost jako před MD.
2. Nová pracovní smlouva - tzv. homeworking( nový druh.činnosti, doba určitá - do konce Rd), tam si ale nejsem jistá zda by po skončení rodičovské platila původní smlouva.
3. Upravit dodatkem původní smlouvu, s tím, že budu pracovat z domova,a ostatní ujednání ponechat beze změn.