Re: výplata - prosím poradíte?
Moc děkuji, ale i tak z těch zákonů občas nejsem dost moudrá ;-) Takže pokud zaměstnanec nastoupí do práce např. v 6:13, těžko mu budu propočítávat nějak minuty, takže by to správně mělo být počítané od 6?
A někde jsem přímo u řidičů našla rozvržené přestávky po 4,5 h, tak tak by to asi bylo správně, že? A jak je to u řidičů s těmi 150 povolenými hod. za práci přesčas. Jestli dobře chápu, tak můžou mít i víc, ale musí dát souhlas a to nejvíce na 417 a nesmí překročit 8 hodin týdně. To mi ale naprosto nedá :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 6. 2012 13:37
Dobrý den, tak se tady půl dne pídím po správném výpočtu mzdy řidičů a pořád tak nějak tápu. Nenajde se tu někdo, kdo ví jak správně počítat mzdy řidičů? Jezdíme jen po území ČR. To, že noční příplatek je od 22-6 h vím. Jen jak třeba počítáte minuty? Dle tachografu to je všechno na minuty. Asi bych to přepočítavala na čtvrthodiny (vzhledem k výpočtu příplatků). Diety bych samozřejmě brala minutově. A jak s přestávkama? Odečtete půlhodinu za prvních 4,5 odprac. hodiny a potom za dalších 6 h? Já v tohle tápu. Dělalo se to tu všechno špatně a já to chci mít správně. Jen jsem se s tím nikdy nesetkala tak teď hledám a hledám, ale zkušenost žádná :-(