Re: výplata - prosím poradíte?
Moc děkuji, ale i tak z těch zákonů občas nejsem dost moudrá ;-) Takže pokud zaměstnanec nastoupí do práce např. v 6:13, těžko mu budu propočítávat nějak minuty, takže by to správně mělo být počítané od 6?
A někde jsem přímo u řidičů našla rozvržené přestávky po 4,5 h, tak tak by to asi bylo správně, že? A jak je to u řidičů s těmi 150 povolenými hod. za práci přesčas. Jestli dobře chápu, tak můžou mít i víc, ale musí dát souhlas a to nejvíce na 417 a nesmí překročit 8 hodin týdně. To mi ale naprosto nedá :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
1. 6. 2012 13:37
Dobrý den, tak se tady půl dne pídím po správném výpočtu mzdy řidičů a pořád tak nějak tápu. Nenajde se tu někdo, kdo ví jak správně počítat mzdy řidičů? Jezdíme jen po území ČR. To, že noční příplatek je od 22-6 h vím. Jen jak třeba počítáte minuty? Dle tachografu to je všechno na minuty. Asi bych to přepočítavala na čtvrthodiny (vzhledem k výpočtu příplatků). Diety bych samozřejmě brala minutově. A jak s přestávkama? Odečtete půlhodinu za prvních 4,5 odprac. hodiny a potom za dalších 6 h? Já v tohle tápu. Dělalo se to tu všechno špatně a já to chci mít správně. Jen jsem se s tím nikdy nesetkala tak teď hledám a hledám, ale zkušenost žádná :-(