Veřejná služba a odebrání dávek

• (neregistrovaný)

2. 6. 2012 13:43

Prosím pěkně, mohl by mi někdo říct, jak je to s veřejnou službou = VS (tzn. prací zadarmo pro obec) a dávkami v hmotné nouzi (příspěvek na bydlení)? Ptala jsem se u nedávného příspěvku, kde se debatovalo o rozdílech veřejné služby a veřejných prošpěšných prací a o dávkách a vedení na ÚP a tak podobně, ale nikdo mně neodpověděl.
    Vím, že odmítnutí VS může znamenat vyřazení z ÚP a odebrání dávek, případně jen vyřazení z ÚP, i když dávku nepobírá. Ovšem zajímalo by mě, v kterém případě se nabízí VS, kterou člověk nemůže odmítnout:
    1) Je veden na ÚP a pobírá dávku - nabízí se a pokud odmítne, je vyřazen a přijde o dávku (je to tak?)
    2) Je veden na ÚP a nepobírá dávku - nabízí se a pokud odmítne, je vyřazen (je to tak?)
    3) Není veden na ÚP a pobírá dávku - může být tato kombinace? A nabízí se v tomto případě VS?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 6. 2012 16:12

gulag (neregistrovaný)

Re: Veřejná služba a odebrání dávek
      Dobrý den,
      na výkon veřejné služby může být zařazen i ten občan hledající zaměstnání prostředníctvím ÚP, který nepobírá žádné dávky.
      Více infa o výkonu VS zkuste stránky třeba akčního spolku nezam. a to diskuzi, fórum, nebo poradnu. Odmítnutí výkonu VS -pokud´ to nejsou vážné důvody, které ÚP akceptuje, znamená sankční vyřazení a v případě kdy občan nepobíral žádné dávky, tak si musí sám hradit ZP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).