Re: Veřejná služba a odebrání dávek
Dobrý den,
na výkon veřejné služby může být zařazen i ten občan hledající zaměstnání prostředníctvím ÚP, který nepobírá žádné dávky.
Více infa o výkonu VS zkuste stránky třeba akčního spolku nezam. a to diskuzi, fórum, nebo poradnu. Odmítnutí výkonu VS -pokud´ to nejsou vážné důvody, které ÚP akceptuje, znamená sankční vyřazení a v případě kdy občan nepobíral žádné dávky, tak si musí sám hradit ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
2. 6. 2012 13:43
Prosím pěkně, mohl by mi někdo říct, jak je to s veřejnou službou = VS (tzn. prací zadarmo pro obec) a dávkami v hmotné nouzi (příspěvek na bydlení)? Ptala jsem se u nedávného příspěvku, kde se debatovalo o rozdílech veřejné služby a veřejných prošpěšných prací a o dávkách a vedení na ÚP a tak podobně, ale nikdo mně neodpověděl.
Vím, že odmítnutí VS může znamenat vyřazení z ÚP a odebrání dávek, případně jen vyřazení z ÚP, i když dávku nepobírá. Ovšem zajímalo by mě, v kterém případě se nabízí VS, kterou člověk nemůže odmítnout:
1) Je veden na ÚP a pobírá dávku - nabízí se a pokud odmítne, je vyřazen a přijde o dávku (je to tak?)
2) Je veden na ÚP a nepobírá dávku - nabízí se a pokud odmítne, je vyřazen (je to tak?)
3) Není veden na ÚP a pobírá dávku - může být tato kombinace? A nabízí se v tomto případě VS?