Re: mateřská - prosím mzdovky
Nemocenská vám výši mateřské neovlivní, protože to bude ve vyloučených dobách. Jelikož jste zaměstnaná stále u stejného zaměstnavatele, použije se denní vyměřovací základ, jaký je výhodnější. Ve vašem případě ten pro první PPM. Výsledná částka se asi bude trochu lišit, jistě došlo ve výpočtu k nějakým změnám.
Podrobnosti najdete na stránkách MPSV a CSSZ.
Re: mateřská - prosím mzdovky
dekuji mockrat, takovato odpoved mi zcela staci, krasny den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 6. 2012 21:42
Dobrý večer,
dne 9.6.2012 mi končí rodičovská dovolená a měla bych nastoupit do práce,ale jelikož jsem na rizikovém těhotenství, tak mi gynekolog předepíše nemocenskou. Takže budu od 10.6. (neděle) nebo 11.6. nevím jak se to píše do 18.7. (to nastupuji na mateřskou s druhým dítětem) nemocenskou. V červnu náhradu mzdy od zaměstnavatele a pak v červenci od sociálky. Můj dotaz zní, ovlivní tato nemocneská (náhrada mzdy od zaměstnavatele a pak nemocenská od OSSZ) výší mé mateřské? A nebo se nikoliv?
A platí pořád to co platilo dříve, že když nastupuji na mateřskou do 3 let věku prvního dítěte, že bych měla mít stejný průměr pro mateřskou pro druhé dítě jako jsem měla při tom prvním? Od nástupu na mateřskou s prvním dítětem jsem u zaměstnavatele nic neodpracovala, pouze ted tam bude ta nemocenská.
Dekuji mooooooooooc za rady