Mateřská - prosím mzdovky

• (neregistrovaný)

3. 6. 2012 21:42

Dobrý večer,
    dne 9.6.2012 mi končí rodičovská dovolená a měla bych nastoupit do práce,ale jelikož jsem na rizikovém těhotenství, tak mi gynekolog předepíše nemocenskou. Takže budu od 10.6. (neděle) nebo 11.6. nevím jak se to píše do 18.7. (to nastupuji na mateřskou s druhým dítětem) nemocenskou. V červnu náhradu mzdy od zaměstnavatele a pak v červenci od sociálky. Můj dotaz zní, ovlivní tato nemocneská (náhrada mzdy od zaměstnavatele a pak nemocenská od OSSZ) výší mé mateřské? A nebo se nikoliv?
    A platí pořád to co platilo dříve, že když nastupuji na mateřskou do 3 let věku prvního dítěte, že bych měla mít stejný průměr pro mateřskou pro druhé dítě jako jsem měla při tom prvním? Od nástupu na mateřskou s prvním dítětem jsem u zaměstnavatele nic neodpracovala, pouze ted tam bude ta nemocenská.
    Dekuji mooooooooooc za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 6. 2012 22:41

jannina1 (neregistrovaný)

Re: mateřská - prosím mzdovky
      prosim prosim opravdu nevite, jestli mi ta nemocenska ovlivni vysi materske? a nebo kde to zjistim?

• 5. 6. 2012 7:41

Líba (neregistrovaný)

Nemocenská vám výši mateřské neovlivní, protože to bude ve vyloučených dobách. Jelikož jste zaměstnaná stále u stejného zaměstnavatele, použije se denní vyměřovací základ, jaký je výhodnější. Ve vašem případě ten pro první PPM. Výsledná částka se asi bude trochu lišit, jistě došlo ve výpočtu k nějakým změnám.
      Podrobnosti najdete na stránkách MPSV a CSSZ.

• 5. 6. 2012 11:36

jaanka (neregistrovaný)

dekuji mockrat, takovato odpoved mi zcela staci, krasny den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).