Re: PP a ochranná lhůta
Kolega ji udělal smlouvu,protože prý ona tak chtěla,což tomu vůbec nechápu-ta předchozí firma ji měla normálně vést,protože ji dali výpověď k 31.12 a hned od 2.1. šla na PPM-zřejmě neřekla,že je těhotná a teď jsou s ní jenom problémy...Já ji normálně nahlásila na úřady a když ji odpověděli,že ji nenáleží PPM,tak zase říkala,že jí běží ochranná lhůta,tak jsem se radila s úřadami a řekli ať ji stornujeme.Nevím fakt co dělat...
Nějak tomu nerozumím, když nastupovala na PPM, tak snad to na ní již bylo vidět ne ? A co myslíte pod pojmem "stornovali "? Co jste tedy vlastně udělali ?
PP byl od 1.1 a od 2.1 PPM,takže vůbec nepracovala...kolega je nemocný,takže ona vyvolává mně a já už nemám sílu ji vysvětlovat pořad,že když jsme ji stornovali,tak nemáme s ní nic společného,že ji běží ochranná lhůta z předchozí firmy,když chtěla pobírat PPM.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2012 9:26
Dobrý den!Zaměstnankyně(slovenka)měla pracovní smlouvu od 1.1. a hned od 2.1. šla na PPM.Ze sociálky přišla odpověď,že ji PPM nenáleží,protože neodpracovala ani jeden den.Poradili,že jí by plynula lhůta v předešlé firmě.Tak jsme ji vystornovali a ona dala znovu papíry předešlé firmě-zaslali na OSSZ a PPM dostáva,takže ji plyne ochranná lhůta.Dítě se narodilo na Slovensku a teď nám volala,že máme ji přihlásit,protože má problém,že ji nechtějí vystavit formulář E 106(VZP)protože ležela v nemocnici na Slovensku a teď po ní chtějí zaplatit za pobyt.Říkali jsme ji ať si zavolá na předchozí firmu,protože s námi nemá nic společného,novolala tam a firma je prodaná a účetní už tam neděla.Že prý není pojištěná ve VZP,ale nechápu proč my bychom ji měli nahlašovat,když je v ochranné lhůtě v předchozí firmě a my jsme už ji raz stornovali.Prosím poraďte co dělat,pořad vyvolává....