Re: Neplacené volno a ošetřovačka
Jsem na neplaceném volnu a nastupuju za měsíc na mateřskou. Neplacené volno mám proto, protože nemělo smysl nastoupit na 1,5 měsíce do práce kvůli zaměstnavateli. Jinak já bych tam byla hned. A kdyby byly školky, tak jsem z rodičáku hned v práci. Kdyby šlo o mě, tak pracuju celou mateřskou apod., kdyby zákon vše nekomplikoval.
Re: Neplacené volno a ošetřovačka
Takže v době neplaceného volna nepotřebujete ošetřování a za měsíc klidně nastupte na MD. přerušovat nepl. volno - to by oSSZ vyhodnotilo jako účelové a myslím, že by ošetřovačku stejně neproplatilo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 6. 2012 11:05
Prosím o radu - skončila mi před 2týdny rodičovská, ale nastupuju hned na mateřskou. Mám tak neplac. volno jako 4.rok rodičovské. Ale syn onemocněl. Je možné přerušit a vzít si ošetřovačku? Smlouva v práci je nadále platná. Protože na mateřskou mám prý nárok i po neplaceném volnu.
Ještě se zeptám - je možné při neplaceném volnu mít příjem, když bych pracovala z domova? Jde mi o to, jak je to ke svému zaměstnavateli či k jinému zaměstnavateli na dohodu o provedení práce.