Dovolená na zápočt.listu

• (neregistrovaný)

4. 6. 2012 13:31

Prosím, jak mám rozumět tomu, že na potvrzení o zaměstnání mám napsáno nárok: 14,5 dne, vyčerpáno 14,5 dne - zůstatek: 0, když jsme měli vždy 4 týdny dovolené. Nastupuji do nového zaměstnání (hned den po skončení pracovního poměru) a tam budu mít nárok na tenhle rok kolik, když mají také standardně 20dní dovolené?
    díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 6. 2012 13:40

dudu (neregistrovaný)

Re: dovolená na zápočt.listu
      máte nárok na poměrnou část dovolené k odpracované době. Pokud v roce budete 6 měsíců v zaměstnání , tak budete mít nárok jen na 10dní.( je to elmi zjednodušeně řečeno a to do toho nemíchám problematiku dlouhodobého onemocnění apod.)

• 4. 6. 2012 13:44

PeTrm. (neregistrovaný)

já jsem 31.5. skončil a 1.6. nastoupil jinam, v květnu jsem si vybíral dovolenou. ale zaskočilo mě, že na zápočťáku mám nárok 14,5 dne a to celé vyčerpáno, když nárok byl vždycky 20 dní. to už u dalšího zaměstnavatele nebudu mít tedy asi nic?

• 4. 6. 2012 13:48

all (neregistrovaný)

Prosím vás, u starého zaměstnavatele jste měl nárok na poměrnou část dovolené, tj. 5/12 tj. 8,5 dne, žádných 14,5, pokud byl nárok celoroční 20 dní.
      U nového zaměstnavatele to bude 7/12, tj. 11,5 dne.
      Pokud jsste u původního vyčerpal víc jak 8,5 dne, tak vám přečerpanou dovolenou ztrhne v poslední výplatě. A na zápočťák sse už nic takového dávno nepíše.

• 4. 6. 2012 13:53

Líba (neregistrovaný)

U prvního zaměstnavatele byste měl mít letos nárok jen na 8,5 dne. Neměl jste k 1.1. převedeno 6 dnů z roku 2011? Rozhodně nikdo jiný než vaše mzdová vám to asi nevysvětlí.

V novém zaměstnání budete mít nárok na 11.5. dne, pokud nebudete dlouhodobě nemocný nebo neskončíte dřív.

• 4. 6. 2012 13:43

all (neregistrovaný)

Na potvrzení o zaměstnání se už léta žádné údaje o dovolené nepíší. V novém zaměstnání budete mít nárok podle toho, kdy přesně nastupujete, zda odpracujete víc jak 60 dní a nebudete mít zameškáno víc jak celkem 100 dní. Takže je docela předčasné nárok nyní řešit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).