Re: mzdy-jak správně počítat?
Snad máte stanovenou pracovní dobu ne ? Nemůžete počítat jako práci, když zaměstnanci přijede dříve autobus a už sedí na dílně.
Pracovní dobu určuje zaměstnavatel a nějaké minuty vás vůbec nazajímají, pokud nemají pružnou pracovní dobu, což asi na noční nemají. Pokud by šlo o přesčas, tam se počítají i zlomky hodin.
Jsou to řidiči a čas my vypisují, když vyjedou podle GPS. Přijdou do práce, sednou do auta a jedou.Takže pevnou pracovní dobu nemají. Někdy právě vyjedou třeba v těch 5:51 nebo i dřív a já potom nevím jak to počítat. Jestli to brát jako čtvrthodinu a dát jim do těch 6 h příplatek za noc..... Nevím jak bych to po minutách počítala :-(
I řidičům vystavuje cestovní příkaz zaměstnavatel, na kterém určuje podmínky pracovní cesty. Není tedy problém určit, že směna začíná 5:00, 5:15, 5:30 atd.
Jinak máte smůlu
§141 [Komentář]
(2) Mzda, plat a jejich jednotlivé složky stanovené, sjednané nebo určené za hodinu práce přísluší zaměstnanci i za zlomky hodin, které odpracoval v období, za které se mzda nebo plat poskytuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
4. 6. 2012 13:39
Dobrý den,
jak mám správně propočítávat odpracované hodiny? jedná se o to, že zaměsnanci si do docházky napsali i minuty a já se v tom teď plácám. Přeci je blbost, abych jim např. počítala noční příplatek za dobu např. při nástupu do práce v 5:51. Máte s tím někdo zkušenosti? Nedá se to třeba ošetřit vnitřní směrnicí, že bych to vždy připočítala nebo odečetla k té čtvrthodině, ke které je to blíže? Moc děkuji za info.