Alimenty - oprava maturity

• (neregistrovaný)

5. 6. 2012 8:53

Dobrý den,
    mám syny 20 let. Proběhla zkouška z maturity, neprošel jedním předmětem. Budeme se odvolávat. Jsem rozvedená. Do kdy je otec povinný platit alimenty a já mám nárok na daň.zvýhod.na dítě? Děkuji L.G.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 6. 2012 9:29

jasná (neregistrovaný)

Re: Alimenty - oprava maturity
      Dokud je nezaopatřeným dítětem. Pokud nezačne pracovat (musel by pracovat celý měsíc na PP nebo DPP nad 10 000,-), tak nezaopatřeným dítětem bude do konce srpna.

• 5. 6. 2012 9:39

L.G. (neregistrovaný)

Platí to tedy i v případě alimentů? A musí mít otec od soudu písemné ukončení vyživovací povinnosti?
      Děkuji .

• 6. 6. 2012 11:22

mylady (neregistrovaný)

teoreticky nemusí,váš syn přece po něm nebude chtít peníze,když bude pracpvat,nebo na UP,vy ho v tu dobu taky už nebudete živit,záleží jaké máte vztahy,může požádat soud o ukončení alimentů,ale já jsem to tak neměla ani u svých ani u manželových dětí,prostě dostudovaly,řekly otci ať už od dalšíhp měsíce peníze neposílá a ámen

• 6. 6. 2012 12:17

Líba (neregistrovaný)

To je samozřejmě jenom teoreticky, protože prakticky by mohl mít otec problémy, kdyby přestal platit svévolně. Pokud bude dítě pracovat, soud placení alimentů zruší, ale pokud bude na ÚP, budete ho živit dál, protože na podporu nemá nárok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).