Re: dlouhodobé závazky s.r.o.
Ano, závazky se dodaňují, když jsou 36 měsíců po splatnosti, ale splatnost vašeho závazku ještě nenastala, bude splatný až 31.12.2013. Takže můžete být v klidu. Kapitalizovat můžete, ale lepší bude jako příplatek do vlastního kapitálu, nezapisuje se do OR a lze si vyplatit zpět- předpis 355/413 a úhrada zápočtem s fa 321/355.
Vladíku, moc děkuji, dnes první lepší zpráva.
mohl bych mít ještě jeden dotaz, prosím, moje žena chce sůj podíl 50% přenechat jednomu z našich dětí a odejít. Společnost máme letos 4. rokem - jak to nejlépe udělat aby to daňově bylo co nejlevnější. Děkuji
Možná darovat- daň darovací se neplatí mezi přímými příbuznými, nebo prodat za cenu podílu,potom P=V a daň by byla 0, DPFO by bylo nutno podat. Dítě by mělo být zletilé- způsobilé k právním úkonům.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 6. 2012 9:49
Dobrý den, 01.10.2008 jsem převedl fyzickou osobu na s.r.o. ,
s.r.o. koupila i zásoby a na faktuře uvedla splatnost 31.12. 2013-t.j. 5 roků.
protože v této krizové době s.r.o. nedokáže dlouhodobý závazek splatiit, rozhodli jsme se, že tuto nesplacenou fakturu převedeme na základní jmění a navýšíme je, jako nepeněžní vklad společníků.
U daňového poradce jsem narazil, prý jsme měli závazek splatit do 36 měsíců, teď ho máme dodanit. Když má pravdu, je to likvidační a musíme ukončit podnikání. Máte prosím stejný názor? Děkuji P.