Re: dlouhodobé závazky s.r.o.
Ano, závazky se dodaňují, když jsou 36 měsíců po splatnosti, ale splatnost vašeho závazku ještě nenastala, bude splatný až 31.12.2013. Takže můžete být v klidu. Kapitalizovat můžete, ale lepší bude jako příplatek do vlastního kapitálu, nezapisuje se do OR a lze si vyplatit zpět- předpis 355/413 a úhrada zápočtem s fa 321/355.
Vladíku, moc děkuji, dnes první lepší zpráva.
mohl bych mít ještě jeden dotaz, prosím, moje žena chce sůj podíl 50% přenechat jednomu z našich dětí a odejít. Společnost máme letos 4. rokem - jak to nejlépe udělat aby to daňově bylo co nejlevnější. Děkuji
Možná darovat- daň darovací se neplatí mezi přímými příbuznými, nebo prodat za cenu podílu,potom P=V a daň by byla 0, DPFO by bylo nutno podat. Dítě by mělo být zletilé- způsobilé k právním úkonům.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
5. 6. 2012 9:49
Dobrý den, 01.10.2008 jsem převedl fyzickou osobu na s.r.o. ,
s.r.o. koupila i zásoby a na faktuře uvedla splatnost 31.12. 2013-t.j. 5 roků.
protože v této krizové době s.r.o. nedokáže dlouhodobý závazek splatiit, rozhodli jsme se, že tuto nesplacenou fakturu převedeme na základní jmění a navýšíme je, jako nepeněžní vklad společníků.
U daňového poradce jsem narazil, prý jsme měli závazek splatit do 36 měsíců, teď ho máme dodanit. Když má pravdu, je to likvidační a musíme ukončit podnikání. Máte prosím stejný názor? Děkuji P.