Re: Poskytování služeb -
nevím, zda to nějak zvládnu:
-na poskytování služeb doporučuji vztah upravit smlouvu o poskytování služby(služeb) dle § 269/2 obch.z.-inominátní (nepojmenovaná smlouva)
- v nís tanovit obecně cenu za hod. práce, za km jízdy svým vozem, za režijní náklady nebo jiné položky
- na každou zakázku získat nějakou formu objednávky, celkovou cenu za měsíc vypočítat dle skutečné náročnosti na zakázku a fakturovat
-pronájem vozidla lze řešit také smlouvou za úplatu, nebo bezúplatně smlouva o výpujčce s tím, že si budete hradit veškeré náklady spojené s provozem vozidla
-hod. manžel- jednoduchý systém evidence objednávky a splnění zakázky, účtování a platby v hotovosti nebo na účet
nevím, co ještě radit, švarcák v tom nevidím, protože vše budete dělat na základě smluvního vztahu, v době Vámi organizované, s vlastním materiálem, pomůckam,i PC, vozidlo atd., nebudete nikomu z klientů nijak podřízen, asi takto, třeba se ještě někdo přidá s vlastním názorem.
Moc díky. Ještě malý dotaz. Můžu napsat do smlouvy toto znění:
Za poskytování služeb se sjednává cena ve výši 200,-Kč/hod.+ měsíční režijní náklady 2500,-Kč.
Cena bude poskytovatelem vyúčtována vždy měsíčně fakturou. Nedílnou součástí faktury bude rozpis poskytnutých služeb.
"Za každou hodinu práce na jednotlivé zakázce se sjednává cena práce za 1 hod. na částku 250.-Kč."
Měsíční režijní paušál raději ne, to spíš dejte % z ceny zakázky navíc jako režii.
"Přílohou každé FA bude výkaz odpracovaných hodin a režijních nákladů na konkrétní zakázku. "
Takto bych to viděl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 6. 2012 16:48
Dobrý den, moc prosím o radu.Mám živnost volnou.Budu vykonávat na základě smlouvy o poskytování služeb pro dvě OSVČ tyto služby: služby organizačně hospodářské povahy(organizování a zajišťování materiálu a práce na zakázkách-stavbách,objednávání materiálu atd.., dozor nad prováděnými pracemi, ne stavební dozor na to nemám kvalifikaci),dále administrativní činnost zejména příprava rozpočtů, sjednávání schůzek a zakázek. Fakturačně by to vycházelo u jednoho cca 20000,- a u druhého cca 3000,- měsíčně. První z nich mi nabídl k dispozici na jeho zakázkách vůz s tím,že by jsme vytvořili smlouvu o pronájmu na min.částku. Naftu atd. by platil on sám. Je to možné? A jaká částka by měla být za pronájem když chce dát do smlouvy 1000,-Kč.Zdá se mi to nereálné.
Chtěl bych se ještě zeptat jak nastavit smlouvy kvůli švarc systému. Hodinově ,měsíčně nebo o dílo? Již jsem kdysi tyto činnosti vykonával měl jsem hodinově, ale na diskusích sem četl,že to není dobré uvádět hod.sazbu. Mám tedy nastavit měsíčně? To přece taky zavání švarc systémem.Na FÚ mi nebyl nikdo schopen poradit.
Navíc budu navíc provozovat,ale ne již pro tyto OSVČ služby pro rodinu a domácnost a služby v oblasti administrativní správy tzv.hodinový manžel.Mám vytvořeny již i webové stránky. Ovšem nevím jaká bude poptávka po této činnosti.
Moc všem děkuji za rady