Re: neproplacené dobírky - máte zkušenos
Myslím že ano. Důležité totiž je, že ty peníze vám nedluží zákazníci, ale přepravní společnost.
PPL to má ošetřené ve smlouvách a nyní se mi stalo, že udělali jednostranný zápočet závazků mé klientky vůči nim s platbami od zákazníků, které jí měli poslat na účet.
I bez smluvního ošetření si myslím že podmínky splněny jsou. Dlužníkem nejsou zákazníci, ale přepravní společnost, a to je hlavní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
6. 6. 2012 9:56
Hezký den,
prosím o radu. Měli jsme přepravní společnost, která nám vozila zásilky a vybírala dobírky od zákazníků. Ty poté posílala na náš účet. Nyní jsme v situaci, kdy přepravní společnost přestala fungovat a nám u ní zůstaly některé neproplacené dobírky, které od zákazníků vybrala, ale nám nepoukázala na účet.
Naštěstí my máme proti této částce neproplacených dobírek závazek vůči přepravní společnosti, kdy jsme jim cca ve stejné víši neproplatili faktury za přepravu.
Je možné vystavit jednostranný zápočet vůči přepravní společnosti, i když já mám v účetnictví dobírkové částky samozřejmě evidované jako pohledávku za jednotlivými zákazníky, nikoliv za přepravní společnosti?
Hodlám to udělat, ale nejsem si jista, zda to není napadnutelné.
Děkuji za veškeré názory.