Re: Záp.list
No ještě prosím, takže vypíšu pouze od do pracoval u nás a kolonku "ke dni rozvázání prac.poměru bylo započteno roků a dní" nechám prázdnou?
Pak je tam ještě kolonka "doba započtená pro účely dovolené ke dni skončení"-můžete mi poradit co do ní vyplnit? Nezlobte se, ještě jsem se s tím nikdy nesetkala.
Nemusíte používat tiskopis, stačí napsat na stránku,
zam-tel, místo a datum,
pak nadpis potvrzení zaměstnání
I. potvrzení o délce zaměstnání a zápočtu dob zaměstnání pro účely nemocenského pojištění
Přijemní a jméno
narozen.. rodné číslo... bytem...
V naší firmě byl(a) zaměstnán(a) od do
Ke dni rozvázání pracovního poměru, bylo mu(ji)započeteno jako doba zaměstnání celkem.. roků...dní, slovy.....
Druh konaných prací- funkce............ Druh pracovního poměru....
Pak tam mám další sdělení zam-tele....
II. Údaje o dosažené kvalifikaci
III. Srážky ze mzdy (výživné, exekuce)
snad vám to pomůže, vím, že jsem ho kdysi hledala a taky jsem žádný pořádný nemohla najít, tak jsem si ho udělala, dle jiného...
Re: OT - Záp.list
Každý sice nemá program na mzdy, ale každý má mozek - a v rámci své práce by ho měl používat.
Když se oháním zákoníkem práce, musím jeho aktuální znění znát a ne odkazovat na neplatné znění.
Mzdy a personalistiku dělá spousta lidí "na koleně", zaměstnavatelé tuto část práce nepovažují za důležitou a odsouvají do pozadí. Obecná nevědomost v oblasti pracovního práva se pak projeví i v televizních seriálech - běžně si tam dávají "výpověď dohodou", o tom, co jsou schopny napsat bulvární deníky, je vůbec škoda mluvit.
Vzpomínám na jeden odstrašující příklad z praxe - šéf řekl skladnici "když ses naučila s tím počítačem, tak k tomu skladu budeš dělat ještě mzdy, než se účetní vrátí z mateřské. Tu účetničinu já doma se ženou nějak zvládnu" ... jak šéf zvládl učetnictví nevím, ale mzdy jsem pak na zakázku (za slušné peníze) opravovala po kontrole OSSZ rok a půl zpětně.
delfin1 a ostatní "mzdovky na částečný úvazek" - neberte prosím tyto řádky osobně, je to jen obecný povzdech nad současnou situací, proto je v nadpisu OT. Děkuji a přeji všem hezký den.
Proboha jaká doba celkem ??? Tam NIC takového není. Čtěte
§ 313
(1) Při skončení pracovního poměru, dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci potvrzení o zaměstnání a uvést v něm
a) údaje o zaměstnání, zda se jednalo o pracovní poměr, dohodu o provedení práce nebo dohodu o pracovní činnosti a o době jejich trvání,
b) druh konaných prací,
c) dosaženou kvalifikaci,
d) odpracovanou dobu a další skutečnosti rozhodné pro dosažení nejvýše přípustné expoziční doby,
e) zda ze zaměstnancovy mzdy jsou prováděny srážky, v čí prospěch, jak vysoká je pohledávka, pro kterou mají být srážky dále prováděny, jaká je výše dosud provedených srážek a jaké je pořadí pohledávky,
f) údaje o započitatelné době zaměstnání v I. a II. pracovní kategorii za dobu před 1. lednem 1993 pro účely důchodového pojištění.
Čili vše píšete pouze za dobu, kdy pracoval u vás.
>No já jsem si ho nakonec našla a upravila v šablonách
>business centra, zákoník jsem taky četla, podle něj se
>má ale psát započítaná doba celkem,
Tak si kromě šablony najděte ještě platné znění ZP.
Kde přesně vidíte ZAPOČÍTANOU dobu v § 313 ZP?
Pokud máte na mysli písměno d), tak to je ODPRACOVANÁ doba u Vás v organizaci a ta se obvykle uvádí slovy "PP/DPČ/DPP trval od ... do ...
>ale já právě nemám
>od předchozího zaměstnavatele napsané roky,abych je
>připočetla, to je celý můj problém.
Nepotřebujete, protože není důvod k jakémukoliv připočítávání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
6. 6. 2012 11:13
Dobrý den,
prosím o radu,dělám záp.list pro zaměstnance,který odchází, ale v záp.listu od předchozího zaměstnavatele nejsou vůbec zmíněny odprac.roky a dny. Mám to dopočítat podle doby trvání poměru u tohoto zaměstnance a připočítat dobu u nás? Možná mohl také mít ještě odprac.roky úplně předtím, což nikde není uvedeno.
Díky