Odchod ve zkušební době

• (neregistrovaný)

6. 6. 2012 19:08

Bývalé zaměstnání jsem ukončil min. měsíc výpovědí od zaměstnavatele z organiz. důvodů a nyní hned od prvního daného měsíce nastoupil a podepsal prac. smlouvu na neurčitoo u nového zaměstnavatele.
    - jsem ještě v ochranné lhůtě?
    a pokud ano, jak dlouho a do kdy je možné se přihlásti na prac. úřad?
    - nebo už by se počítala podpora z nových podmínek uzavřené prac. smlouvy dle mzdového výměru nového zaměstnavatele?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 6. 2012 20:12

Saša1 (neregistrovaný)

Re: Odchod ve zkušební době
      A pokud bych odešel dohodou, mám nárok na podporu i přesto, že jsem zde byl jen týden? A na jak dlouhou a kolik - z čeho se počítá?

• 6. 6. 2012 21:06

markov (neregistrovaný)

V tomto případě je to jedno - pokud zrušíte PP ve zkušební době Vy nabo skončíte dohodou - obojí je bez vážných důvodů - dostanete podporu je ve výši 45% po celou dobu poskytování.
      Podprobnější info zde:
      http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/pravpov_uch - včetně těch vážných důvodů, díky kterým byste dostal podporu v "normální" výši.
      Průměrný výdělek bude stanoven z posledního ukončeného zaměstnání - tedy Vaší současné smlouvy. Stejně tak z ní plyne i ochranná lhůta.

• 6. 6. 2012 21:08

beta (neregistrovaný)

Zákon o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb. § 50
      Výše podpory v nezaměstnanosti se stanoví procentní sazbou z průměrného měsíčního čistého výdělku, který byl u uchazeče o zaměstnání zjištěn a naposledy používán pro pracovněprávní účely v jeho posledním ukončeném zaměstnání.
      Procentní sazba podpory v nezaměstnanosti činí první 2 měsíce podpůrčí doby 65 %, další 2 měsíce podpůrčí doby 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku
      V případě, že uchazeč o zaměstnání před zařazením do evidence uchazečů o zaměstnání bez vážného důvodu ukončil poslední zaměstnání sám nebo dohodou se zaměstnavatelem, činí procentní sazba podpory v nezaměstnanosti 45 % průměrného měsíčního čistého výdělku.
      Pokud jste byl v novém zaměstnání týden, zaměstnavatel stanoví pravděpodobný výdělek, je na něm jaký zvolí způsob, protože není stanoven jeden jediný ze zákona. Měl by to být výdělek, kterého byste dosáhl, kdybyste byl býval pracoval. Neměl by vás poškodit ani zvýhodnit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).