Re: Vyplacení nerozděleného zisku
Asi myslíte, že jednatelé jsou zároveň společníci? Ale i tak to není dobře. Pokud jsou společníci FO je tam 15% srážková daň a účtuje se:
převod zisku společníkům 428 nebo (431)/364, srážková daň 428 (431)/342, 342/221 odvést FÚ, 364/221 úhrada společníkům.
Re: Vyplacení nerozděleného zisku
3 jednatelé a zároveň společníci a v dubnu 2011 se dohodli na rozdělení zisku na tři rovné díly, tak mi šlo o to abych věděla jakým postupem se to správně účtuje. Hlavně ta úhrada 379/221 mi přišla divná a je to spárované s úhradou mzdy, tak možná proto jako že to jednou částkou zaplatila dohromady. Ale tím se nezbavila 364.
Děkuji za radu a přeji hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
7. 6. 2012 10:22
Dobrý den,
prosím jak a kde všude zaúčtovat správně rozdělení zisku mezi jednatele aby mi všechno sedělo? Paní účetní předemnou to účtovala 428/364 a úhradu 379/221.
Děkuji