Re: převzetí ÚCE,zvláštní 389?
ano ano, odhadovala nízkou částku než se ve skutečnosti ukázalo...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 6. 2012 11:09
Dobrý den, může mi prosím někdo poradit? Převzala jsem účetnictví a nyní dokončuji rok 2011, narazila jsem mimo jiné na zvláštnost. účetní jednotka účtuje o elektru, vodě, plynu a nájmu pomocí 389 pokud k tomu jsou dispozice. Zůstatek 389 k 31.12.2010 je cca 3000, nalézt k ní náklady je však velmi obtížné, protože na vodě nula, elektro 132 Kč, plyn cca 400 a zbytek tedy asi nájem. To by nebyl takový problém odúčtovat. Můj dotaz směřuje spíše k následnému vyúčtování faktur, které přišly v průběhu r. 2011. Částky jsou v nepoměru proti 389. Elektro cca 2000 (dohadná položka pouze 133 Kč), dále plyn 11000 (dohadná položka 400 Kč), nájem OK. Můj dotaz zní, mám tyto zůčtovací faktury po odečtení 389 (tedy té mizivé částky) dát do daňových nákladů 2011 - i když prokazatelně souvisí s 2010 ale byla vytvořena dohadná položka. Moc se mi to nezdá, proto žádám o radu zkušenější. Děkuji r.