Re: RD do 3 let a kdy neschopenka?
Z hlediska OSSZ a nem.dávek: když budete mít neschopenku vystavenou ještě v době pobírání RP, poběží Vám podpůrčí doba, ale nebudete mít nárok ani na náhradu mzdy od zam-tele (máte omluvené neplacené volno, neujde Vám tedy mzda), ani na nemocenské dávky od OSSZ (nelze vyplácet nemocenskou poživateli RP). K čemu by Vám byla neschopenka vystavená během volna na RP? Doma jste stejně a finančně z toho nic neplyne. Nechte si ji vystavit ke dni nástupu do zaměstnání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
7. 6. 2012 14:15
Dobrý den, jsem na rodičovské dovolené do 3 let věku dítěte, tj. 14.7.2012. Pobírám rodičovský příspěvek rovněž do 3 let věku dítěte. Nyní jsem znovu těhotná a termín porodu mám září - říjen 2012. 15.7. bych měla nastoupit do zaměstnání nebo si požádat o neplacené volno. Dnes jsem byla na vyšetření a vypadá to na rizikové těhotenství, tudíž budu mít vystavenu neschopenku ... jen nevím, zda ji můžu mít vystavenu ještě před nástupem do zaměstnání /před 15.7./ nebo až v den nástupu? Můžete mi někdo, prosím poradit? Co je s tímto ještě potřeba udělat? Dojít na sociálku a zrušit pobírání rodič. příspěvku a předat neschopenku? Co v zaměstnání?
Děkuji za informace.
Adéla