RD do 3 let a kdy neschopenka?

• (neregistrovaný)

7. 6. 2012 14:15

Dobrý den, jsem na rodičovské dovolené do 3 let věku dítěte, tj. 14.7.2012. Pobírám rodičovský příspěvek rovněž do 3 let věku dítěte. Nyní jsem znovu těhotná a termín porodu mám září - říjen 2012. 15.7. bych měla nastoupit do zaměstnání nebo si požádat o neplacené volno. Dnes jsem byla na vyšetření a vypadá to na rizikové těhotenství, tudíž budu mít vystavenu neschopenku ... jen nevím, zda ji můžu mít vystavenu ještě před nástupem do zaměstnání /před 15.7./ nebo až v den nástupu? Můžete mi někdo, prosím poradit? Co je s tímto ještě potřeba udělat? Dojít na sociálku a zrušit pobírání rodič. příspěvku a předat neschopenku? Co v zaměstnání?

Děkuji za informace.

Adéla

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 6. 2012 16:55

inzinyrka (neregistrovaný)

Re: RD do 3 let a kdy neschopenka?
      Z hlediska OSSZ a nem.dávek: když budete mít neschopenku vystavenou ještě v době pobírání RP, poběží Vám podpůrčí doba, ale nebudete mít nárok ani na náhradu mzdy od zam-tele (máte omluvené neplacené volno, neujde Vám tedy mzda), ani na nemocenské dávky od OSSZ (nelze vyplácet nemocenskou poživateli RP). K čemu by Vám byla neschopenka vystavená během volna na RP? Doma jste stejně a finančně z toho nic neplyne. Nechte si ji vystavit ke dni nástupu do zaměstnání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).