Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
7. 6. 2012 15:11
Přeji pěkný den. Prosím, máte jasno v uplatnění náhradního plnění? Můžete mi můj výklad potvrdit, nebo opravit? Novelou byl zrušen institut chráněné dílny a nastolujeme termín chráněné pracovní místo. Chr.prac.místo má pouze zaměstnanec který je OSSZ uznán invalid. 1. , 2. a 3 stupně.(započítává se ještě 12 měs. po uznání bezinvalidity) a zaměst-nec, který byl uznán se změněnou prac.schop. s platným průkazem do 1.1.15. Pokud mám ve firmě těchto osob víc jak 50% zam-ců, mohu vystavit a uplatnit výhodu Náhradního plnění, pro r.2012.(Musí být víc jak 50% ano?) Pro zjištění hodnot vycházím z přepočtu a hodnot r. 2011? Přepočt.počet zaměstn. r.2011, roční limit zjistím -36násobek průměr.mzdy 1.-3.11- 36x23726,-=854136,-
Za 3.st.inval. - i po noveliz. započtu 3x? Přepočtený stav r.2011 příkl. 5,7 x 854136=na 4mil.868 tis. bez DPH mohu za r.2012 uplatnit potvrzení náhradního plnění, o čemž vedu evidenci. Uf. Přepočtený stav zaměst-ců vypočítám koeficientem pro ÚP? Moc vám děkuji za postřehy, připomínky, rady!!!!!