Re: placení záloh na daň + dotaz 2
nám to taky bude vycházet, že bydeme mít díky zálohám zaplaceno na celý rok, protože teď nám daň vyšla nízká, tak nevím, jestli má vůbec cenu platit tu čtvrtou zálohu.
Děkuji,
jsem myslela že od června do března je za rok 2011 a zase od června do března za 2012 atd. tak to totiž mám ty zálohy vypočítané takže ani nevím kolik bych měla platit v teď v červnu když tam mám velký přeplatek. Takže podle vás vypočítat z té nízké daně zálohy a zaplatit ještě za červen a pak už čerpat z přeplatku?
Zálohy se vždycky vztahují k daňovému období, ve kterém byly zaplaceny. Takže jak je v předchozí odpovědi, od daně za rok 2011 odečtete zálohy, zaplacené do 31.12.2011. Zálohy zaplacené v dubnu a červnu 2012 se odečtou až od daně v přiznání za r. 2012. Povinnost platit zálohy podle posledního daň. přiznání přitom platí až do odevzdání přiznání za další období, potom se platí (nebo neplatí) podle výše daně z nového přiznání.
My jsme z tohoto důvodu uspíšili přiznání za r. 2011 a podali jsme v březnu bez poradce, protože bychom ještě v červnu platili o 100 tis. vyšší zálohu, než podle nového přiznání.
prosím ještě jednou o vystvětlení. v roce 2011 v červnu jsme podali daň. přiznání - vypočtená záloha čtvrtletně. první jsme platili září, druhou v prosinci, pak v březnu a teď v červnu. daň. přiznání za rok 2011 budeme teď v červnu. na přiznání odečtu zaplacené všechny čtyři zálohy nebo jen dvě?
děkuji za trpělivost
děkuji. takže zaplacené v březnu a červnu 2012 odečtu až od daň. přiznání za 2012. znamená to, že jsme na zálohách zaplatili více než bude teď daň. máme zažádat o vrácení přeplatku? a nové zálohy stanovíme podle daň. přiznání za rok 2011?
zálohy účtuji 341/221, takže na účtě 341 mi ty dvě neodečtené zálohy mi zůstanou?
děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 6. 2012 7:26
Dobrý den,
prosím o radu. platíme čtvrtletně zálohy na daň z příjmů práv. osob. daň. přiznání odevzdáváme do konce června. takže ještě v červnu máme platit jednu zálohu dle posled. daň. přiznání.
už teď ale vím, že budeme mít přeplatek. musíme teda zaplatit i tu čtvrtou zálohu?
děkuji